Senatorul PSD Florin Constantinescu a fost implicat, miercuri seara, intr-un accident rutier in municipiul Iasi. Doua persoane - o femeie si un copil - au fost ranite usor si transportate cu ambulanta la spital, dupa ce masina condusa de senator a lovit doua autoturisme care oprisera la o trecere pentru pietoni. Pe numele senatorului a fost intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, a declarat Anca Vajiac, purtator de cuvant al Politiei judetene Iasi, citata de Mediafax.

Accidentul a avut loc in cartierul iesean Pacurari, la scurt timp dupa ce senatorul a plecat de la un eveniment organizat la Teatrul National, cu prilejul zilelor orasului.

La fata locului au sosit politistii rutieri, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, s-a constatat ca niciunul dintre soferii implicati in accident nu consumase bauturi alcoolice.

Senatorul Florin Constantinescu a declarat ca se deplasa la o distanta mica de masina aflata in fata sa si ca a franat, dar nu a mai putut evita impactul: "Un taximetrist mi-a taiat intai calea, dupa ce a intors pe linie continua. Eram la o distanta mica de masina din fata mea, am franat, dar nu am reusit sa evit impactul. Nu s-a intamplat nimic grav. Femeia din masina din fata era panicata, atata tot. Nu consumasem bauturi alcoolice."

"Din primele cercetari a rezultat ca nu a fost pastrata distanta regulamentara in mers. Accidentul s-a soldat cu ranirea usoara a doi pasageri, mama si copil, care au contuzii", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei iesene, Anca Vajiac.