Ministrul Justitiei Robert Cazanaciuc, initiatorul legii de infiintare a Agentiei Bunurilor Sechestrate care a picat la vot in Senat marti, a declarat pentru RFI ca va discuta cu liderii de grup ai deputatilor si afirma ca proiectul va trece sigur de Camera Deputatilor, camera decizionala. El acuza PNL de "dublu limbaj" si de "ipocrizie" pentru ca nu au votat acest proiect si afirma ca va discuta despre problema prezentei senatorilor puterii in plen cu presedintele partidului, Liviu Dragnea.

Robert Cazanciuc (foto arhiva)Foto: AGERPRES

Din declaratiile facute de Cazanciuc:

  • Votul impotriva a fost dat din pacate ieri de PNL, in ciuda angajamentelor publice asumate pana in prezent de PNL, atat in plan intern, cat si in plan extern (...). Votul impotriva dat de PNL a fost un vot impotriva intereselor Romaniei.
  • Am discutat sa merg ca si la Senat la grupurile parlamentare, pentru a discuta pe textul de lege. Suntem deschisi la orice forma de propunere. Am vazut aseara declaratii din partea Opozitiei ca au fost facute propuneri si nu au fost luate in considerare. Din pacate, nu am primit nici un fel de propunere concreta pe textul de lege prezentat. I-am rugat la comisiile parlamentare sa faca propuneri concrete, sa nu discutam doar chestiuni politice generale, fara sa ne uitam pe text. Cei care au votat ieri impotriva sunt absolut convins ca nici nu s-au uitat pe textul de lege avut in fata si au votat in necunostinta de cauza.
  • Am discutat cu liderul de grup PSD ieri despre aceasta situatie, dar discutam din 36 de voturi impotriva, patru au fost de la PSD, 32 au fost din pacate de la PNL, in ciuda angajamentului public de a sustine acest proiect de lege. Nu e vorba decat de dublu limbaj folosit in mod constant pe proiectele importante, spunem una si facem alta.
  • Daca cei de la PNL isi respectau angajamentul, asa cum au afirmat in mod public, legea ar fi trecut ieri. Aceasta chestiune a prezentei la vot (a senatorilor PSD - n.r.) am discutat-o deja cu liderul de grup si o voi discuta astazi sau maine si cu presedintele partidului.
  • O sa ne uitam si-n propriul partid, sa vedem de ce nu a fost o mobilizare suficienta, dar a fost un vot masiv "pentru" din partea PSD-ului si este un angajament al presedintelui Camerei Deputatilor si al premierului de vot masiv de asemenea la Camera Deputatilor si acolo cu siguranta vom reusi sa trecem, cu sau fara sprijinul Opozitiei acest proiect de lege.

Citeste interviul in intregime pe RFI.ro.