Curtea de Apel Bucuresti a respins, marti, plangerea depusa de revolutionarul Ion Ciochina impotriva solutiei procurorilor de a nu-l trimite in judecata pe fostul presedinte Traian Basescu pentru uzurpare de calitati oficiale si incalcarea ordinii constitutionale, anunta Agerpres. Ion Ciochina a depus o plangere la Parchetul General in august 2012 pentru fapte de uzurpare a unei calitati oficiale de catre Traian Basescu. Fostul sef al statului a fost citat, marti dimineata, la Curtea de Apel Bucuresti.

Traian BasescuFoto: Agerpres

Plangerea penala a fost depusa initial impotriva lui Traian Basescu de catre Ion Ciochina, de profesie jurist, si de senatorul liberal Ioan Ghise. Dosarul a fost clasat, solutia fiind de neincepere a urmaririi penale. Decizia a fost contestata de Ion Ciochina la Inalta Curte, care si-a declinat competenta catre Curtea de Apel Bucuresti.

"Se invoca lucruri care nu au nimic cu Constitutia si cu legea. Este o reclamatie depusa initial de domnul Ghise si de domnul Ciochina pentru uzurpare de calitati oficiale si incalcare a Constitutiei, or, eu am exercitat functia de presedinte al Romaniei numai si numai in baza deciziilor Curtii Constitutionale. Mai mult decat atat, dansul reclama faptul ca n-am tinut cont de hotararea de suspendare a Parlamentului, numai ca nu Parlamentul are rolul de a stabili cand o persoana exercita functia de presedinte al Romaniei. Dupa alegeri, CCR valideaza alegerile, iar dupa referendumuri CCR valideaza sau invalideaza referendumul. Referendumul din vara lui 2012 a fost invalidat prin decizia CCR cu precizare expresa de reluare a activitatii de presedinte al Romaniei", a declarat Traian Basescu la iesirea din sediul Curtii de Apel Bucuresti, potrivit Digi 24.