Partidul Social Democrat "va avea premier, indiferent cum il cheama, pana la capat", a declarat luni presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, inainte de sedinta Comitetului Executiv National (CExN) al PSD, citat de Agerpres. Declaratia sa vine dupa ce Liviu Dragnea, proaspat validat prin vot in functia de presedinte al PSD, a declarat ca va vorbi despre o eventuala schimbare a premierului Victor Ponta numai daca apar "solicitari" sau "invitatii" pe aceasta tema.

Intrebat daca in eventualitatea in care s-ar deschide o poarta de negociere la Cotroceni, PSD ar trebuie sa negocieze postul de premier, Marian Oprisan a raspuns: "PSD nu poate fi umilit in Romania de nicio alta forta politica din acest punct de vedere fie chiar entitati ale statului roman. Eu cred ca PSD a demonstrat din 2012 pana acum ca a guvernat foarte bine si in folosul cetatenilor Romaniei si ca PSD va avea premier, indiferent cum il cheama, pana la capat", a spus Oprisan.

El a precizat ca va candida pentru functia de vicepresedinte al PSD ori pentru cea de prim-vicepresedinte in functie de modificarile la Statutul partidului.

"Eu candidez ori pentru functia de vicepresedinte al partidului ori pentru functia de prim-vicepresedinte al partidului, depinde cum vom statua propunerile pentru modificarile Statutului PSD", a mai afirmat Oprisan.

El a mai declarat ca PSD a demonstrat in cele mai grele momente ale sale ca este un partid democratic si are o conducere democratica.