Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Sinaia, ca a fost apelat de peste 1 000 de persoane in ultimele 24 de ore, dupa ce si-a publicat pe Facebook adeziunea la PMP, in care se poate citi clar numarul sau de telefon, relateaza Agerpres. Basescu a tinut sa precizeze ca, din pacate, nu a putut sa raspunda la toate apelurile, intrucat telefonul a sunat continuu in ultima zi, iar programul nu-i permite.

Traian BasescuFoto: Agerpres

Potrivit Agerpres, Basescu a sustinut ca, din cele peste 1 000 de apeluri, doar trei au fost negative, dar decente in limbaj.

Si cele trei care au fost negative, au fost decente. Spre exemplu, m-a impresionat o doamna bibliotecara, care mi-a reprosat reducerea salariului cu 25% pe perioada temporara si mi-a spus ca asta a facut sa aiba o pensie mai mica. Chiar mi-a atras atentia asupra unei probleme, pentru ca nu este corect daca s-au calculat pensii bazate pe acea reducere temporara si nu s-au calculat pe salariul pe care de drept, pe urma, l-a primit functionarul. Dar, mi-a atras atentia lucrul asta asupra unei probleme”, a spus Traian Basescu, relateaza Agerpres.

Fostul presedinte a sustinut ca a le vorbi direct cetatenilor, la fel cum a facut el in ultima zi, este un exercitiu pe care orice candidat ar trebui sa-l faca.

De asemenea, fostul presedinte a primit mai multe SMS-uri de la sustinatorii sai, in care oamenii i se adreseaza cu apelativul ”comandante” ori solicita ajutor, scrie Agerpres