PSD va face in urmatoarea perioada un sondaj in randul social-democratilor, dar la care pot raspunde si cei care nu sunt membri de partid, prin care isi propune sa afle nivelul de notorietate a liderilor locali si parerea acestora despre guvernarea lui Victor Ponta. Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a precizat vineri, intr-o conferinta de presa, ca au fost deja distribuite 4 milioane de astfel de chestionare.

Chestionar PSD prima paginaFoto: Hotnews
  • Consulta chestionarul in documentul atasat sau mai jos, fotografiat:

"Este vorba de intrebari care ne vor da noua informatii si colegilor nostri din teritoriu, daca ei sunt cunoscuti acolo. Este o intrebare prin care cetatenii dintr-o comunitate sunt chestionati, daca stiu cine este presedintele PSD de acolo. Sunt intrebati daca stiu cine este presedintele organizatiei judetene a PSD. Este o intrebare buna si pentru noi, dar si pentru ei, ca poate sunt colegi de-ai nostri care au senzatia ca sunt foarte bine cunoscuti si au senzatia ca sunt foarte apreciati, dar realitatea poate sa spuna altfel si macar sa stim de unde plecam. De asemenea, sunt intrebari legate de modul cum vad cetatenii din comunitate functionarea unor servicii publice de acolo. Sunt intrebati care este una din cele masuri pe care le-a luat guvernarea actuala si care a fost o masura care i-a deranjat foarte mult", a declarat Dragnea.

La aceste chestionare se va putea raspunde in urmatoarea luna si jumatate, apoi vor fi puse alte intrebari. Dragnea a declarat si ca vrea sa consulte cetatenii si cu privire la cei care vor fi pusi pe liste la alegerile locale. "Inainte de campania electorala, aceste liste vor fi transmise si cetatenii sa isi spuna parerea despre fiecare om de pe aceasta lista si vedem daca mai raman sau nu pe lista. Va fi un sistem de alegeri preliminare in organizatie. Nu vom lasa decizia la un grup mic din organizatie. Este mai bine ca cetatenii sa isi spuna parerea despre fiecare candidat pe care il propunem pe lista" a spus el.

"Este un exercitiu de democratie participativa care in Romania nu s-a mai folosit. O mare parte din cetateni vor sa fie consultati, iar parerea lor sa conteze in actiunea politicienilor" a mai afirmat Dragnea.