Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a afirmat miercuri, fiind intrebat despre legea privind incriminarea defaimarii sociale votata de Senat si initiata de Liviu Dragnea, ca este suficient sa ne uitam in jurul nostru pentru a ne da seama ca este nevoie de o forma de protectie pentru demnitatea umana. Pe de alta parte, Cazanciuc a admis ca nu a citit textul legii integral.

"Nu trebuie decât să ne uităm în jurul nostru, în zilele noastre, să ne dăm seama că este nevoie de o formă de protecţie (a demnităţii umane - n.r.). Relaţiile sociale evolueză permanent este greu să spui dacă un text de acum 10 ani mai corespunde unor nevoi de protecţie, în momentul actual", a declarat Robert Cazanciuc, întrebat de ce mai era nevoie de o astfel de lege, în contextul în care există un act normativ care vizează discriminarea, transmite Mediafax.

El a mai afirmat că dacă iniţiativa legislativă a lui Liviu Dragnea va genera "o dublă reglementare cu siguranţă cineva va semnala acest lucru".

Ministrul Justiţiei a mai afirmat că a văzut legea defăimării sociale, însă nu cunoaşte integral textul pentru a putea spune dacă ar fi avut sau nu o observaţie cu privire la proiectul de lege.

"Este o iniţiativă parlamentară, am văzut-o. Nu cunosc textul integral să vă spun dacă aş fi avut sau nu o observaţie faţă de acest text, dar cred că este evident să găsim o formă de protecţie a demnităţii umane", a susţinut Cazanciuc, adăugând că rămâne de văzut dacă soluţia este cea propusă de liderul interimar al PSD sau este "în altă parte".