Deputatul PNL Mihai Tararache propune un proiect de lege care vizeaza modificarea modului in care se acorda locuintele sociale, astfel incat cei care au antecedente penale si incalca legea sa fie evacuati. El a dat exemplul cartierului "Henri Coanda" din Constanta, aratand ca are informatii ca aici se gasesc recidivisti care, printre altele, aplica "metoda pisica" prin care sunt furate rufele de pe sarma vecinilor.

"Proiectul meu nu este indreptat impotriva cuiva, vreau sa faca ordine in acest domeniu si vreau sa vin in sprijinul cetatenilor onesti si asistatilor sociali care au nevoie de aceste locuinte. Eu cred ca singurii care ar trebui sa se teama de acest proiect de lege pe care il lansez astazi in dezbatere sunt infractorii care incalca legea. Proiectul vizeaza modul in care sunt atribuite locuintele sociale. Daca cel care primeste o astfel de locuinta are antecedente penale si iarasi incalca legea categoric va fi evacuat, daca refuza sa munceasca atunci cand este apt de munca sa fie evacuat si daca avem aceste prevederi clare eu sunt sigur ca se vor diminua aceste aspecte infractionale care deranjeaza multi oameni', a spus liberalul, la Parlament, citat de Agerpres.

El a explicat ca din cauza proastei administrari cartierele de locuinte sociale s-au transformat in unele orase dintr-o solutie intr-o problema sociala.

"Unii edili au uitat in goana dupa voturi sa administreze aceste cartiere si au devenit adevarate focare de infractionalitate si mizerie. Astfel, unii dintre edili au acordat aceste locuinte nu doar persoanelor care aveau nevoie si sunt necajiti, ci si unor persoane certate cu legea", a declarat Tararache.

El a dat exemplul cartierului 'Henri Coanda' din Constanta, aratand ca are informatii ca aici se gasesc recidivisti.

"Sunt sute de constanteni care au venit la mine pentru ca in mod repetat le sunt sparte masinile, se duc acasa si nu gasesc clantele de la usi, rufele pe sarma, pentru ca in Romania lui 2015 acesti oameni carora statul le-a oferit o locuinta sociala folosesc metoda 'pisica'. Se duc cu pisica, arunca pisica in balcon, pisica in balcon, pisica strange rufele cu ghearele si trage inapoi", a spus el.