Proiectul de lege privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor din familiile defavorizate a fost adoptat, miercuri, de plenul Camera Deputatilor, cu 289 voturi "pentru", unul "impotriva" si cinci abtineri, informeaza Agerpres. Potrivit acestui proiect, incepand cu 1 ianuarie 2016, 111.000 de copii din familiile defavorizate, cu varste cuprinse intre trei si sase ani, vor primi un tichet social, in valoare de 50 de lei pe luna, pentru a putea merge la gradinita.

In dezbaterile din plenul Camerei Deputatilor toate grupurile parlamentare si-au exprimat sustinerea pentru initiativa legislativa.

Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Rovana Plumb, a declarat recent ca tichetul social va fi acordat pentru 111.000 de copii care provin din familiile defavorizate, are un impact bugetar de 39 milioane de lei pe an si se intentioneaza introducerea acestuia de la 1 ianuarie 2016.

Ea a aratat ca acordarea tichetului social se va face in functie de prezenta fiecarui copil la gradinita.

Deputatul PNL Claudia Boghicevici a afirmat, saptamana trecuta, ca in sedinta Comisiilor de munca si administratie s-a stabilit ca este vorba de un "program de interes national".

Proiectul de lege a fost initiat de mai multi deputati PSD si ALDE si este sustinut de Guvern.

mi se pare o lipsa de respect.

Proiectul a fost initiat in 2010 de Asociatia OvidiuRo.