Mai multe publicatii au relatat miercuri, pe surse, ca PNL ar avea in vedere nominalizarea prim-vicepresedintelui PNL Catalin Predoiu pentru a candida la Primaria Capitalei, informatii dezmintite de liderul liberal. Intr-o postare pe Facebook, premierul Victor Ponta l-a ironizat pe Predoiu, numintu-l "premierul Fantoma" si sustinand ca acesta nu vrea sa fie "elected", ci "plantat", asa ca "fuge de candidatura la Primaria Bucuresti ca 'Dracu' de tamaie'!". Prim-vicepresedintele PNL ii raspunde, printr-un comunicat de presa, aratand ca nu fuge de o astfel de candidatura ci doar a dezmintit niste informatii false si i-a transmis premierului ca a "parvenit urat" si ca se topeste urat din politica.

  • Mesajul postat pe Victor Ponta pe Facebook dupa ce Catalin Predoiu a dezmintit informatiile potrivit carora ar cndida la Primaria Capitalei

"Ha ha :)! Premierul Fantoma 'to be elected' fuge de candidatura la Primaria Bucuresti ca "Dracu' de tamaie"!

Pai el nu vrea sa fie 'elected', ci 'plantat' de 'Sistem' cum a fost si la Calin Popescu Tariceanu sau Traian Basescu, iar acum la Klaus Iohannis!

Normal, stiind ca singura data cand a candidat in viata lui la ceva, la Buzau in 2008, cu toti banii cheltuiti atunci de Scutaru si Motreanu (trimisi in locul lui in judecata pentru asta) a luat fix o mare bataie de la Marian Ghiveciu, PSD!

Cu dosarul 'Gala Bute' in 'stand by' are voie sa fie doar Premier 'to be elected', nu si Primar General :)!

Dupa ce ai trecut de la PNL la Basescu si inapoi, dupa ce ai semnat toate legile prin care s-au taiat pensii si salarii, prin care s-au inchis spitale si dupa ce ai marit TVA la 24%, esti perfect pentru 'Premier to be elected' al noului PNL/PDL si al 'Sistemului'! Doamne Fereste sa traim iar 2010-2011!"

  • Declaratie de presa transmisa de Catalin Predoiu in urma postarii lui Victor Ponta

"Dl Ponta, inteleg ca terminand-va treburile, intr-un limbaj caracteristic dumneavoastra, ati lansat astazi un nou atac imund la adresa subsemnatului.

Din respect pentru opinia publica, nicidecum din consideratie pentru nefericita dumneavoastra persoana, o sa limpezesc minciunile pe care le proferati:

1. Nu, nu imi este frica de o candidatura, chiar si la Primaria Capitalei. Eu nu am 'fugit' de o astfel de candidatura, ci doar am dezmintit o falsa informatie de presa. O astfel de ipoteza nu s-a discutat pur si simplu in partid. Cand se va discuta candidatura la Primaria Capitalei, vom incerca sa luam cea mai buna decizie pentru Bucuresteni, nu numai pentru partid. Nu vad nimic reprobabil in faptul ca sunt loial proiectului unui nou guvern, care sa functioneze la Palatul Victoria si nu pe treptele DNA. Ar fi insa o idee interesanta sa candidam impreuna la Primaria Capitalei, daca situatia va va permite.

2. Da, dl Marian Ghiveciu, astazi condamnat penal, a fost ales in dauna mea in Parlament. Poate ca cetatenii l-au preferat pe dansul, si respect aceasta optiune. Sau poate ca au contat si 'cadourile' electorale pe care dl Ghiveciu le-a oferit: paturi, bani, purcei de lapte. Cine poate spune? Poate dumneavoastra, care ati candidat cu succes la Gorj in acelasi an.

3. Nu, nu am nicio legatura cu cazurile penale pe care le indicati, afirmatiile va plaseaza in pozitia de calomniator si colportor, jalnica pentru un premier in functie, chiar si pentru unul trimis in judecata penala. Va reamintesc, insa, ca v-am oferit sa semnam impreuna o declaratie comuna prin care ne angajam sa iesim prin demisie din politica, odata declarati suspecti de DNA. Eu am semnat-o, dumneavoastra o aveti pe birou, nesemnata. Stim amandoi de ce, stie toata lumea acum.

4. Nu inteleg ce vreti sa spuneti prin 'sistem'. Eu am fost avocat timp de 17 ani, cu oarecare succes, si ministru tehnocrat al Justitiei (asa m-au numit altii, nu m-am proclamat eu astfel) timp de 4 ani. Din cate am auzit despre dumneavoastra, ati depus foarte mult efort pe la usile unor importanti oameni de afaceri, sefi de partide si (spun unii) chiar de servicii, ca sa parveniti si dumneavoastra ceva, pe undeva. Nu stiu daca e asa, dar puteti lamuri aceste zvonuri. Va asigur ca personal n-am cerut niciodata nicio functie. Toate actele pe care le-am semnat, atat ca avocat, cat si ca ministru, au stat si stau 'in picioare'. Din cate am aflat, ceva hartii semnate de dumneavoastra sunt in curs de judecata penala. Trist, pentru un avocat.

5. Nu, nu am legatura cu decizia politica a 'taierilor salariale'. Dumneavoastra, in schimb, aveti, pentru ca ati stat la masa care a decis anumite acorduri financiare, din care au decurs acele taieri, in calitate de om politic ce va aflati. Eu, pe de alta parte, ca ministru neafiliat politic, am avizat (obligatoriu dupa lege, poate ca stiti) concordanta legilor cu alte legi si cu Constitutia. Puteti verifica, ce-am spus ca e constitutional, a fost constitutional, ce-am spus ca prezinta risc de constitutionalitate, a prezentat.

Cu aceasta, am finalizat cred, lista minciunilor dumneavoastra de astazi. Am sa adaug insa cateva lucruri. Oferiti in aceste zile o imagine foarte josnica pentru un cetatean roman. Pe de o parte, ratati obiective dupa obiective (noi locuri de munca, fonduri europene, autostrazi, Schengen), pe de alta parte, demonstrati o iresponsabilitate cinica si o manifesta lipsa de educatie si de bun simt. Cu adevarat ne faceti de ras, pentru ca tot ce faceti si spuneti dumneavoastra este public in toata lumea, prin intermediul presei si al ambasadelor. Se spune ca poti caracteriza instantaneu un om dupa cum intra intr-o incapere, ca si dupa modul in care iese dintr-un loc. Ati parvenit urat, si va topiti urat din politica, dle Ponta. Ce pacat ca murdariti tara noastra cu mocirla in care va complaceti!"