​Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, prin vot final proiectul legislativ care priveste exercitarea profesiei de dietetician, precum si infiintarea, organizare si functionarea unui Colegiu al Dieteticienilor din Romania (CDR). Potrivit proiectului legislativ persoanele care doresc sa practice meserie de dietetician sau nutritionist vor fi obligate sa aiba o diploma de licenta in specializarea nutritie si dietetica, eliberata de o institutie de invatamant superior cu o durata de minimum 3 ani (180 de credite), sa sustina examenul de dietetician autorizat si sa aiba calitatea de membru al CDR.

Proiectul legislativ, initiat de social-democratul Florin Buicu, a fost adoptat prin votul a 278 de deputati. Buicu a declarat in luna iunie, contactat de Hotnews, ca ”pe piata din Romania au aparut foarte multi asa-zisi specialisti, care au obtinut diploma de nutritionist in urma unui curs de 2 ore facut de cine stie ce producator suplimente alimentare”. Legea ar urma sa reglementeze exercitarea acestei profesii, potrivit deputatului PSD.

CDR va derula si activitati de “demascare” a celor care practica meseria de nutritionist fara a detine statutul de dietetician, a precizat deputatul.

Votul de miercuri din Camera Deputatilor este decizional, proiectul mai trebuie promulgat de presedinte pentru ca legea sa intre in vigoare.