Situatia votului prin corespondenta "stagneaza" , pentru ca premierul Ponta "se razbuna" pe diaspora si pentru ca PSD nu obtine voturi dincolo de granitele nationale, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu, potrivit Mediafax.

Intrebat cum comenteaza afirmatiile PSD, conform carora greva japoneza declansata de parlamentarii PNL este "un joc politic ieftin", Predoiu a spus: "Vine sa-mi spuna mie PSD-ul ce? Ca tu, partid minoritar in Parlament, nu adopti legea votului prin corespondenta, tu fiind majoritar la Putere. E in putinta lor, daca vor s-o faca. Se poate face in trei zile, de ce nu o fac in ani de zile? Hai sa spunem lucrurile pe sleau, nu o fac pentru ca Ponta se razbuna pe Diaspora, de aia nu vor votul prin corespondenta. Nu o fac, pentru ca stiu ca in veci Diaspora nu va vota PSD."

Catalin Predoiu a spus, intrebat de ce PNL nu convoaca o sedinta a Comisiei de cod electoral, unde partidul detine o treime din membri: "Suntem la inceputul acestui demers. S-au mai facut sedinte in acea comisie si rezultatul il cunoasteti. De aia spun ca nu vreau sa anticipez. Vom avea o sedinta la Comisia de organizare a unificarii si vom stabili acolo care sunt pasii urmatori. Sunt convins ca cei doi co-presedinti, Gorghiu si Blaga, vor anunta aceasta strategie."

Prim-vicepresedintele PNL a mai spus ca greva japoneza este un gest prin care se semnaleaza blocarea sistematica de PSD a adoptarii legii si ca, probabil, vor urma si alte masuri de riposta politica, acestea urmand sa fie decise la Comisia de organizare a unificarii PNL, care se va intruni la inceputul saptamanii viitoare.

Intrebat pana cand vor protesta parlamentarii PNL, Predoiu a spus: "Vom protesta pana cand exista motivele pentru care protestam. (...) Pe noi ne intereseaza aceasta lege pentru ca-i intereseaza pe cetateni. Am vazut ca pe premier nu-l intereseaza. (...) Am observat intr-un interviu cum s-a manifestat cu dezinteres fata de acest vot al Diaporei. Eu il inteleg, ca Diaspora l-a taxat si ca a pierdut masiv voturi in Diaspora, dar nu acesta trebuie sa fie criteriul pe baza caruia sa decidem politic, cine m-a votat, cine nu m-a votat. Asta este pagubos."