Premierul Victor Ponta s-a declarat sambata impresionat de vizita pe care a facut-o la raul Iordan si a sustinut ca locul Botezului Domnului este o zona sigura pentru pelerini, transmite Agerpres.

"Un lucru care m-a impresionat: e zona istorica, cu semnificatii religioase profunde, care, pana in 1996, inainte de a se incheia pacea dintre Iordania si Israel, mi s-a explicat ca era plina de mine, de tancuri, de echipament militar. Acum a redevenit un loc deschis credinciosilor, publicului. Cu siguranta si foarte multi pelerini romani pot sa mearga la locul Botezului. Este un loc care se dezvolta din punct de vedere al pelerinajului", a afirmat Ponta, la Amman.

Premierul a sustinut ca a vorbit si cu patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane despre modul in care poate fi sprijinita organizarea de pelerinaje in aceasta zona.

Intrebat daca s-a botezat sambata in apele Iordanului, Ponta a negat. "Botezul a fost acum 43 de ani. Simbolic insa e un loc cu semnificatie religioasa deosebita pentru orice crestin si mai e un lucru important. Suntem intr-o tara preponderent musulmana si totusi sunt absolut toate conditiile pentru pelerinii crestini. E un semn extraordinar de toleranta si de normalitate", a precizat Victor Ponta.

In opinia premierului, "nu exista un razboi intre religii", ci razboaie purtate de "teroristi" si "xenofobi".

"Exista niste razboaie ale unor teroristi si ale unor xenofobi de care mai avem si noi in Romania. I-am descoperit in ultima perioada pe cruciatii romani despre care nu stiam ca sunt asa impregnati de lupta intre religii, dar care profita de ocazie ca sa mai castige un pic de capital politic. Stiti la cine ma refer, ca sa nu ii mai pronunt numele ultimului cruciat din secolul XXI pe care l-am descoperit in Romania", a adaugat Ponta.