Senatorul PNL Cristian Bodea a declarat vineri ca motiunea de cenzura a PNL a fost necesara, dar a afirmat ca liberalii nu au puterea sa rastoarne Guvernul in actualul Parlament, iar PNL trebuie sa fie sincer cu electoratul. El considera si ca din punct de vedere politic si al comunicarii s-a procedat gresit la motiunea de cenzura si ca negocierile cu UNPR si ALDE au reprezentat o strategie gresita.

Cristian BodeaFoto: Senatul Romaniei

"Motiunea de cenzura a fost necesara, dar s-au creat asteptari false. Rolul ei a fost sa tragem un semnal de alarma asupra situatiei in care este pusa Romania de catre un premier trimis in judecata, acuzat de fapte de coruptie, care imparte banii tuturor romanilor. PNL trebuie sa fie sincer, sa spuna adevarul, oricat de dureros ar fi. Noi nu putem trece motiunea de cenzura. Trebuie sa le amintim romanilor si ca in ultimii 25 de ani nu au trecut decat doua motiuni, din cele 50 cate au fost" a declarat, in conferinta de presa, Cristian Bodea, transmite Agerpres.

Senatorul a precizat ca in Parlament coalitia care il sprijina pe Ponta are cu 100 de parlamentari mai mult, pe care PNL nu are cum sa-i atraga de partea sa.

"Cum ii facem sa voteze cu noi? Ii aducem la noi? Cu ce oferte? Posturi de parlamentar? In viitorul guvern? 100? In detrimentul liberalilor de azi? Unde ne grabim? La ce ne trebuie o guvernare ciunta pentru un an?" a mai spus Bodea.

In ce priveste negocierile liderilor liberali cu presedintele UNPR Gabriel Oprea si cu liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu, senatorul le considera "o greseala politica si de strategie". In opinia senatorului, Gabriel Oprea este "legat ombilical de PSD" si nu poate sa sprijine o guvernare PNL. Despre Tariceanu, senatorul Bodea afirma ca "mai exista politic doar pentru a colecta opozantii fuziunii".

In acest conditii, Bodea a mentionat ca PNL trebuie sa critice Guvernul, acolo unde este cazul, si sa astepte sa intre la guvernare in 2017.

"Aruncam pe piata negocieri si oferte facandu-i pe oamenii acestia mai mari decat sunt. Am creat o asteptare falsa in randul electoratului. Trebuia spus clar: motiunea trebuie facuta, chiar daca stiam ca nu va trece. Ne facem datoria. Dar politic si din punct de vedere al comunicarii, s-a procedat gresit. PNL trebuie sa opreasca acest cerc vicios, in care am intrat din iarna si sa spunem clar: noi nu avem in Parlamentul actual puterea de a rasturna guvernul si vom intra la guvernare in 2017. Asa este corect. Nu tinem electoratul in asteptare. Pentru ca asta se va intoarce impotriva PNL. Stam in opozitie, criticam Guvernul, ne pregatim de guvernare", a subliniat Bodea.