Premierul Victor Ponta si presedintele interimar PSD Liviu Dragnea au fost intrebati joi, intr-o conferinta de presa de la filiala din Gorj, cum comenteaza informatiile aparute in presa, pe surse, potrivit carora Ponta va fi schimbat din functia de premier dupa Congresul PSD in contextul in care presedintele Klaus Iohannis ar fi garantat social-democratilor ca numeste un premier din partea aceluiasi partid. "Sursele alea sunt penibile" a afirmat premierul, care a anuntat ca ramane in functie atat timp cat are sustinerea coalitiei, dar nu mai mult de pana alegerile parlamentare viitoare.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Care surse din Cotroceni? Ca inteleg ca abia a aterizat domnul presedinte. Sursele alea sunt penibile. sunt tot felul de fripturisti cum le spune domnul Cristoiu, aceiasi care ne spuneau inainte de motiunea de cenzura cum UNPR tradeaza si voteaza motiunea" a raspuns Ponta intrebarilor jurnalistilor.

Premierul a continuat spunand ca va ramane in functie pana la alegerile parlamentare de la sfarsitul anului viitor, daca este sustinut de Coalitie, dar si ca daca se gaseste o formula mai buna in Coalitie, el o va sustine.

"Guvernul actual nu este pe persoana fizica, este a coalitiei PSD-UNPR-ALDE-Minoritati. Oriunde se gaseste o formula mai buna, eu o sprijin. Asta e motivul pentru care nici nu am demisionat, sa demisionez eu si sa vina nea Predoiu si Gorghiu, ar fi o tradare. Coalitia s-a dovedit a fi foarte stabila. Din 7 mai tot aud ca voi fi schimbat din fruntea guvernului. La un mom dat acest lucru se va intampla. Ar fi o greseala sa tot comentam. Nu am de gand sa stau toata viata, atata timp cat va exista sprijin de la coalitia de guvernare pana la alegerile din noi decembrie imi fac datoria, dupa nu o sa mai raman eu ca sa fie clar", a incheiat el.

La randul sau, Liviu Dragnea afirma ca nu vrea sa comenteze scenarii si ca o astfel de discutie nu a avut loc. El afirma ca singura sursa credibila din partid este el, si oricine altcineva face declaratii "pe surse" doar isi da cu parerea.

"Nu este nicio discutie facuta pentru schimbarea primului ministru trebuie sa discutam serios despre asfel de lucruri. Coalitia si minoritatile au sustinut guvernul (la motiunea de cenzura).

Chiar daca inca nu am fost ales presedinte al partidului ca presedinte interimar vreau sa va spun ca cea mai credibila sursa din PSD sunt eu, deci oricine altceva isi da cu parerea. Nu vreau sa fac scenarii" a spus cel care urmeaza sa devina pe 11 octombrie presedintele PSD.

Digi24 si site-ul stiripesurse.ro au relatat joi, citand surse, ca presedintele Klaus Iohannis a garantat social-democratilor ca numeste un alt premier din randul lor daca, la sau dupa Congresul PSD din 18 octombrie, PSD ii retrage sprijinul lui Victor Ponta.

Amintim ca Liviu Dragnea a afirmat, imediat dupa ce Ponta a fost trimis in judecata, ca PSD nu poate risca sa piarda guvernarea si ca, desi liderul UNPR Gabriel Oprea ar putea fi un premier bun, nu este o optiune, pentru ca PSD vrea sa aiba premier din cadrul partidului.

Miercuri seara, Dragnea nu a exclus faptul ca si-ar dori postul de premier el insusi.

"Obiectivul meu pentru anul 2016, unul dintre obiective, este pregatirea partidului pentru cele doua scrutine importante alegerile locale si alegerile parlamentare", a declarat el la Antena 3, intrebat daca odata ce va ajunge presedintele PSD va viza si functia de premier.

La insistentele moderatorului privind interesul sau pentru ocuparea functiei de premier, din 2016 incolo, Dragnea a spus: "Nu stiu, sa ajungem acolo. Nu o sa spun ca ma intereseaza, nici nu o sa spun ca nu ma intereseaza. Calculul meu este PSD".

In urma unei sedinte a Comitetului Executiv National PSD de la inceputul lunii, tinuta imediat dupa ce Ponta a fost trimis in judecata, inainte de motiunea de cenzura, partidul a votat sa il sustina in continuare pe Victor Ponta. Acelasi lucru s-a intamplat si in cadrul Coalitiei de guvernare.

PSD are congres extraordinar pe 18 octombrie, cand se vor alege vicepresedintii si presedintele executiv. Presedintele va fi ales intr-un scrutin pe 11 octombrie, care insa are rezultatul deja cunoscut, intrucat singurul candidat este Liviu Dragnea. Citeste mai multe aici.