Comitetul Executiv National (CExN) al PSD va finaliza miercuri lista candidatilor la functia de presedinte al formatiunii. Pana marti dupa-amiaza si-au depus candidaturile Liviu Dragnea, Serban Nicolae si Daniel Savu, a anuntat presedintele Comisiei Electorale Centrale a partidului, Florin Iordache, citat de Agerpres.

"Am primit la Comisia Electorala Centrala a PSD cele trei candidaturi - este vorba de cea a domnului Liviu Dragnea, Serban Nicolae si Daniel Savu", a declarat Florin Iordache.

Candidaturile au respectat mai multe criterii ale CExN, printre care o declaratie pe propria raspundere, recomandare din partea organizatiei judetene si minim patru recomandari din partea altor organizatii judetene.

Miercuri, in sedinta CExN, de la ora 16,00, va fi prezentat raportul intocmit de Comisia Electorala Centrala a partidului privind candidaturile, urmand ca acestea sa fie validate. Iordache a precizat ca regulamentul partidului prevede ca o organizatie judeteana sa dea numai o singura recomandare unei singure persoane, dar ca, in sedinta CExN de miercuri, este posibil sa se accepte o derogare de la aceste reguli daca va fi necesar.

De asemenea, presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti ca in sedinta CExN ar putea fi adoptate si cateva principii de modificare a statutului partidului.

"Pe ordinea de zi a CExN va fi aprobarea normei de reprezentare la Congres, respectiv cu cati reprezentanti participa fiecare organizatie, cateva principii de modificare a Statului, urmand ca la CExN din 12 octombrie sa se aprobe forma finala a Statutului, validarea sau invalidarea unor candidaturi si alte chestiuni de organizare a evenimentului din 11 octombrie si a Congresului', a spus Dragnea.