Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa Carmen au participat luni la o receptie traditionala oferita de presedintele Statelor Unite, Barack Obama, cu ocazia summit-ului Adunarii Generale ONU. Cuplul prezidential a pozat alaturi de Barack si Michelle Obama, fotografia fiind facuta publica marti de Administratia Prezidentiala

Carmen si Klaus Iohannis, alaturi de Barack si Michelle ObamaFoto: Administratia Prezidentiala

La dineul de luni au fost sunt invitati sa participe toti sefii de stat si de guvern prezenti la summit-ul Adunarii Generale ONU.

Carmen si Klaus Iohannis, alaturi de Michelle si Barack Obama la receptia traditionala oferita de Presedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Barack Obama (New York, SUA) - 28 septembrie 2015 / Foto: Administratia Prezidentiala

'A fost o intalnire scurta si calda. Am schimbat cateva fraze, am facut o poza impreuna. A fost foarte bine. (...) Eu l-am invitat in Romania si se lucreaza. Diplomatii nostri lucreaza la vizite bilaterale si cand vom sti o sa va informam', a spus Iohannis, citat de Agerpres.

Seful statului a fost intrebat si daca a primit un raspuns cu privire la invitatia pe care i-a adresat-o lui Obama.

'Raspunsurile intotdeauna sunt pozitive, noi suntem politicosi', a conchis Iohannis.

Presedintele Iohannis a ajuns in Statele Unite joi, 24 septembrie pentru a participa la Adunarea Generala ONU. Organizatia, care marcheaza 70 de ani de existenta, a adoptat noua agenda de dezvoltare. "Agenda 2030" sau "post 2015 Development Agenda", care include 17 obiective de dezvoltare durabila. Acestea inlocuiesc asa-numitele Millenium Development Goals (Obiectivele de Dezvoltare Mileniu), care expira in decembrie 2015, fiind adoptate la summit-ul ONU din 2000 pentru o perioada de 15 ani.

Seful statului ar urma sa ajunga inapoi in tara in cursul diminetii de joi, 1 octombrie.