Liderii liberali au anuntat marti, dupa ce motiunea de cenzura initiata de PNL a fost respinsa, ca nu vor mai "sta la masa" cu partidele coalitiei de guvernare pana cand nu vor renunta la Victor Ponta. La randul sau, Vasile Blaga a declarat ca ar fi putut exista solutii privind componenta unui eventual guvern dupa ce motiunea ar fi trecut, dar nu au dorit sa discute aceste lucruri, "nu ne-a interesat". El a mai afirmat ca ii pare rau ca el si Alina Gorghiu nu au ajuns la mitingul din fata Parlamentului, din cauza programului din parlament.

"Victor Ponta va fi la guvernare si va fi prim-ministru al Romaniei cata vreme ceilalti lideri de partide politice aflate la guvernare vor sustine aceasta formula de prim-ministru compromis, de prim-ministru inculpat trimis in judecata. Am luat decizia sa refuzam sa ne asezam la masa cu cei patru lideri de partide politice care duc Romania pe un drum gresit pana cand vor renunta la solutia compromitatoare pentru Romania - anume Victor Ponta prim-ministru" a declarat Gorghiu.

Copresedintii PNL au declarat insa ca vor lua parte la dezbateri in Parlament pe temele mari.

"Am spus ca aceasta motiune are misiunea de a limpezi si apele si am vazut cu totii cine il sprijina pe domnul Ponta, cine sprijina acest drum gresit al Romaniei, cine sprijina de fapt un premier care nu mai are cu cine sa discute, care nu mai are interlocutori in statele democratice ale Uniunii Europene si nu numai. Acesta a fost rolul acestei motiuni.

Daca am fi fost mercantili si am fi vrut puterea cu orice pret, aveam solutii. Puteam discuta maine dimineata de o formula guvernamentala in care cred ca erau solutii. Nu ne-a interesat lucrul acesta", a declarat Blaga jurnalistilor.