Alina Gorghiu a postat marti dimineata pe Facebook un mesaj pentru cele cateva mii de simpatizanti PNL care stau in ploaia torentiala, mesaj care face trimitere la o pozie semnata de Mihai Eminescu (La Steaua): "Victor Ponta este deja istorie. Azi îl vedem și nu e". Gorghiu si Blaga nu au ajuns inca la mitingul organizat de PNL, asa cum anuntasera ieri, dar surse din partid spun ca liderii liberali vor merge in Piata Izvor dupa ce isi vor sustine discursurile din Parlament.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Mesajul Alinei Gorghiu:

Doamnelor și domnilor,

Sunteți aici în numele celor 1 milion de oameni care au semnat în această vară pentru demisia lui Victor Ponta, dar mai ales în numele majorității cetățenilor României care nu au încredere în acest premier și vor ca el să plece din funcție! Vă mulțumesc tuturor.

Astăzi e momentul adevărului! Românii vor vedea fața urâtă a egoismului politic sau fața luminoasă a interesului public. Depinde doar de politicienii din partidele de guvernare cum vor alege să se prezinte! Parlamentarilor care încă mai ezită le spun doar atât: Ponta face de rușine toată România, nu doar pe el însuși.

PNL a făcut tot ce îi stătea în măsură să dea acest guvern jos, în sală sunt vinovații care îl țin încă pe Victor Ponta prim-ministru.

• Nicăieri în lume, o țară nu se conduce din fața instanței.

• Nicăieri în lume, un inculpat, doamnelor și domnilor, nu poate conduce un guvern.

• Nicăieri în lume, un acuzat de spălare de bani nu poate gestiona bugete.

Premierul Victor Ponta nu mai are trecere, nici în țară, nici în străinătate. Liderii europeni refuză să-l întâlnească, românii nu îl mai vor. Singurul motiv pentru care se mai află în funcție e teama pesediștilor de opoziție!

Vă asigur că ori azi, ori în câteva luni, până la alegerile locale, PSD va fi în opoziție.

Dragi colegi și prieteni,

Victor Ponta este deja istorie. Azi îl vedem și nu e. Doar aparatele politice ale PSD îl mai țin în funcție, dar nici ele nu pot face minuni la nesfârșit.

Premierul nu lasă în urmă kilometri de autostrăzi și munți de reforme, ci o tonă de invective și tone de minciuni. Mai lasă o mare pată pe imaginea României!

Așa cum am fost alături de președintele Klaus Iohannis pe 16 noiembrie 2014, așa vom fi și în continuare, alături de toți oamenii cinstiți ai acestei țări! Pentru că noi alegem România!

Atunci când suntem uniți și mobilizați, suntem convingători și suntem învingători. Mă bucur să vad că sunteți aici, în număr atât de mare, pentru a susține România. Asta dovedește, încă o dată, că voi sunteți vocea, sufletul și puterea Partidului Național Liberal. Din tot sufletul, vreau ca această voce să se audă cu putere, de aici, până la cei de acolo și în toată țara. Pentru că România are nevoie de o guvernare cu suflet și de un Partid Național Liberal, puternic și unit în bine!

Vă rog pe fiecare dintre voi să duceți acasă acest sentiment extraordinar de solidaritate liberală cu România care se manifestă acum, în fața Parlamentului României.

Dacă parlamentarii celorlalte partide aleg să mai țină un pic în funcție o păpușă de cârpe, lupta noastră se va intensifica.

Vom fi și mai hotărâți să restabilim demnitatea României.

Nu vom ceda, nici astăzi, nici altă dată, în fața imposturii, a minciunii și a abuzului.

Și vom câștiga pentru că nu există înfrângeri, atunci când suntem de partea binelui!

Victorie!