Parlamentarii Partidului Miscarea Populara vor vota motiunea de cenzura pentru ca premierul Victor Ponta sa plece din fruntea Guvernului, insa motiunea nu va trece din cauza ca PNL "mimeaza actul de opozitie", a declarat duminica, la Ploiesti, presedintele PMP, Eugen Tomac.

Eugen TomacFoto: Hotnews

"In prezent, in Miscarea Populara sunt sase colegi parlamentari. (...) Desi PNL mimeaza actul de opozitie, pentru ca un partid aflat in opozitie si care vrea sa darame un guvern utilizeaza toate mijloacele democratice pe care le are la dispozitie, nu o face cu toata convingerea si, din pacate, aceasta motiune de cenzura nu va reusi. Acesta este punctul nostru de vedere. In mod sigur, parlamentarii Miscarii Populare vor vota pentru plecarea lui Victor Ponta de la Palatul Victoria", a declarat Tomac, citat de Agerpres.

El a subliniat ca Victor Ponta, care a fost trimis in judecata de DNA, "se tine de scaunul de premier", o astfel de situatie fiind de nepermis intr-un stat din Uniunea Europeana: "De altfel, suntem singurul partid de opozitie care a iesit in strada imediat ce a fost pus sub urmarire penala premierul Romaniei. Nu discutam despre persoane, discutam despre importanta functiei. Intr-un stat democratic, intr-un stat din UE, (...) este de nepermis ca seful Executivului sa fie implicat intr-un asemenea scandal si sa se tina de scaunul de premier. Din acest punct de vedere, exista toate elementele pentru care domnia sa trebuia sa plece demult din functie."

Presedintele PMP considera si ca motiunea putea fi "mult mai consistenta", avand in vedere dificultatile cu care se confrunta Romania: "Cred ca PNL mimeaza actul de opozitie pentru ca, in timp ce se citea motiunea de cenzura in Parlament, care putea fi mult mai consistenta, avand in vedere dificultatile grave, atat sociale, economice, inclusiv in agricultura, cu care se confrunta Romania. Au fost omise (aceste dificultati- n.r.) din acest document, drept dovada ca este doar un act mimat de Opozitie."