Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a raspuns, duminica, criticilor lui Ion Iliescu cu privire la modalitatea de alegere a presedintelui PSD, care ar aduce aminte de dorinta lui Nicolae Ceausescu de a fi votat de catre toti romanii. Intrebat despre declaratiile lui Ion Iliescu pe marginea Congresului PSD, Dragnea a raspuns ironic: "Nu stiu ce-si dorea Ceausescu, pentru ca nu l-am cunoscut foarte bine si nu pot sa ma pronunt".

Livu DragneaFoto: Agerpres

"Am constatat cu foarte mare satisfactie in ultimele trei saptamani, si nu numai, din discutiile purtate cu multe organizatii, ca membrii de partid agreeaza acest sistem pentru ca vor sa-si voteze presedintele, vor sa voteze ei. (...) Nu este un sistem comunist. Dupa parerea mea este un sistem ultrademocratic", a spus Dragnea, care a subliniat ca acest sistem este folosit si in alte tari si este "un exercitiu maxim de democratie", a adaugat Liviu Dragnea.

Presedintele interimar al PSD a mai spus ca, initial, a avut rezerve fata de acest sistem "din punct de vedere organizatoric", insa lucrurile au fost puse la punct.

Conferinta Extraordinara a Organizatiei Judetene Teleorman a validat duminica, in unanimitate, candidatura lui Liviu Dragnea la presedintia PSD, procedura fiind mai mult o formalitate.

Liviu Dragnea este sustinut deja de cel putin 26 de filiale PSD, singurul sau contracandidat la alegerile din 11 octombrie fiind senatorul Daniel Savu, dupa retragerile lui Robert Negoita si Serban Nicolae.