Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, si-a anuntat oficial, duminica, candidatura la presedintia partidului. Dragnea a facut anuntul in cadrul conferintei judetene a Organizatiei PSD Teleorman.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Vreau sa va anunt ca m-am hotarat sa candidez la presedintia PSD si sper ca dupa incheierea vorbirii, cand se va supune la vot, sa am sustinerea dumneavoastra. Recunosc ca nu a fost usor sa iau decizia, din mai multe motive. Un motiv e cel pe care-l tot vedeti la televizor zilele astea. Unii spun ca aceasta decizie poate reprezenta un risc pentru mine. Mi-l asum pentru ca e nevoie ca PSD sa devina ceea ce am convingerea ca isi doresc foarte multi romani, un factor de stabilitate in viata politica din Romania", le-a spus Dragnea membrilor organizatiei PSD Teleorman, al carui lider este, potrivit Mediafax.

Liviu Dragnea se bucura de sprijinul a 26 de filiale din tara, singurul sau contracandidat la Congresul PSD din 11 octombrie fiind senatorul Daniel Savu, dupa retragerile lui Robert Negoita si Serban Nicolae.

"As putea spune ca nu se mai pune problema , ci se pune problema (voi face anuntul - n.red.). Duminica, la Conferinta Judeteana de la Teleorman, voi face anuntul. Cred ca acest anunt trebuie facut in organizatia din care am facut parte si din care fac parte si din care voi face parte intotdeauna si in judetul pe care il iubesc foarte mult", afirma Liviu Dragnea miercuri.

Dupa aceasta declaratie, 19 organizatii judetene ale PSD au anuntat oficial, prin comunicate de presa, ca il sustin pe Liviu Dragnea la conducerea partidului, in urma unor decizii luate in forurile locale de conducere. Este vorba despre Salaj, Hunedoara, Buzau, Arges, Bihor, Olt, Sibiu, Gorj, Galati, Alba, Constanta, Maramures, Satu Mare, Suceava, Calarasi, Bacau, Caras-Severin, Arad siTimis.

Alte sase organizatii au adoptat, la randul lor, decizii de sustinere pentru Liviu Dragnea, liderii locali anuntand, pe diverse canale ca recomandarea lor pentru membrii PSD este sa il voteze pe actualul lider interimar al partidului. Acestea sunt Mehedinti, Dambovita, Braila, Giurgiu, Vaslui si Dolj.

Liviu Dragnea trebuie sa obtina si sprijinul oficial al organizatiei din care face parte, PSD Teleorman, potrivit statutului partidului. Liviu Dragnea este presedintele PSD Teleorman, iar organizatia ii va acorda, oficial, sprijinul duminica.