Deputatul PNL Mircea Toader a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, ca sansele motiunii de cenzura depind de pozitia pe care o va adopta UNPR, transmite Agerpres.

"Sansele depind de pozitia pe care o are UNPR-ul si, daca UNPR-ul, interesul national, hotarasc ca trebuie sa fie schimbat premierul, se schimba, daca nu, este foarte dificil, este vot secret, eu sper sa voteze, cu toate ca am auzit ca aplica si ei metoda guvernarii noastre, sa stea in banca. Daca stai in banca, ai o temere privind modul cum vor vota parlamentarii", a spus Toader.

Deputatul PNL a precizat ca, "dupa calculul teoretic, motiunea nu are nicio sansa, dar, dupa modul cum se comporta parlamentarii, poate are sanse".

Toader a mai spus ca, in cazul in care motiunea nu va trece, deputatii liberali vor profita de ,,Ora Guvernului', programata in fiecare zi de luni la Camera Deputatilor, si il vor chema cat mai curand pe Victor Ponta "sa dea un raspuns" despre viitorul lui.

El a mentionat ca o eventuala greva parlamentara pentru a-l obliga pe Ponta sa-si dea demisia nu este oportuna.

"Greva parlamentara s-a dovedit o inventie care s-a dovedit inutila si cand am facut-o noi. Eu nu sunt de acord cu grevele parlamentare', a afirmat Mircea Toader.

Presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat sambata la Galati ca formatiunea politica pe care o conduce nu va vota motiunea de cenzura.

"Mergem cu actuala coalitie de guvernare, nu vom vota motiunea de cenzura. Consideram ca actualul guvern este un guvern bun, care are performante economice pentru Romania', a spus Oprea, intr-o conferinta de presa.