Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat sambata, la Brasov, ca va propune, in sedinta de luni a coalitiei, adoptarea prin Ordonanta de Urgenta a infiintarii unei agentii pentru recuperarea prejudiciilor din marile dosare de coruptie.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Luni, vom propune in cadrul coalitiei adoptarea prin Ordonanta de Urgenta a unei agentii pentru recuperarea prejudiciilor din marile dosare de coruptie, dar nu numai, evident peste tot acolo unde s-au inregistrat fie fraude fiscale, fie alte ilegalitati", a afirmat Tariceanu, intr-o conferinta de presa sustinuta la finalul intalnirii Biroului Politic Central al ALDE, care a avut loc sambata la Tohanul Nou, judetul Brasov, potrivit Agerpres.

Presedintele Senatului a adaugat ca masura propusa este una "necesara pentru a duce pana la capat infaptuirea actului de justitie". "Si nu in ultimul rand doresc sa subliniez si asteptarile cetatenilor in acest sens, care sunt foarte mari, si-si doresc sa vada acesti bani, care sunt practic bani furati din bugetul statului, deci din buzunarul fiecaruia dintre noi, sa revina la buget pentru a fi folositi in functie de prioritatile pe care le avem", a incheiat Tariceanu.