"In nota obisnuita, Victor Ponta a facut declaratii crezand ca este foarte inteligent daca se ascunde sub formule vagi. Nu dorim sa facem un ping-pong de proasta factura cu Victor Ponta ca avem treaba", a declarat joi, la New York, seful cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, in replica la acuzatiile preierului. Ponta a declarat joi, la Romania TV, ca se intreaba "daca nu Iohannis a facut presiuni pentru trimiterea mea in judecata". Premierul l-a atacat pe Klaus Iohannis in timpul vizitei acestuia in Statele Unite, de unde va reveni pe 30 septembrie.

"Daca are o apasare si o suspiciune se poate adresa inspectiei judiciare. Oricum are o experienta consolidata in raport cu inspectia judiciara. Mai mult nu vad ce ar fi de comentat", a declarat Mihalache.

Seful administratiei prezidentiale a facut referire si la declaratiile lui Ponta prin care l-a ironizat pe seful statului. "Ati vazut ce puternic e, a batut cu pumnul in masa si a ramas ca europenii", a declarat premierul. In replica, Mihalache a spus ca "asta arata ca este foarte bine ca Victor Ponta nu mai merge la Consiliul European. Este intelegerea lui despre cum functioneaza Consiliul. Nu cred ca un om normal la cap isi imagina ca va rasturna o decizie a Consiliului European".

Ponta a mai spus ca presedintele Iohannis "ar trebui sa fie un pic mai echilibrat si sa ne trateze pe toti ca fiind cetateni ai Romaniei".

"Cei din PNL nu sunt cetateni de gradul unu si noi ceilalti de gradul doi sau trei", a adaugat Ponta, care a mai spus ca "si eu si Dragnea suntem cercetati pentru ce a fost acum zece ani sau pentru ca nu am castigat la referendum".

Reamintim ca Ponta a fost trimis in judecata in urma cu o saptamana in dosarul Turceni - Rovinari, iar presedintele i-a cerut din nou demisia, dupa ce i-o ceruse initial cand DNA a inceput urmarirea penala.