​Presedintele interimar Liviu Dragnea si-a exprimat joi nemultumirea fata de colegii care "vorbesc pe la colturi" si a fost ironic la adresa lui Robert Negoita, primarul sectorului 3 si presedintele organizatiei Bucuresti, cel care s-a razgandit in 24 de ore in privinta candidaturii la sefia partidului, unde urma sa candideze impotriva lui Liviu Dragnea. Dragnea a declarat ca partidul ii va elimina automat pe colegii care "vorbesc pe la colturi, in bai sau la perdeluta", pentru ca membrii PSD vor lideri care isi asuma si ca isi doreste ca partidul sa scape de acest "stil bizantin". Dragnea a admis ca in acest moment PSD nu are o solutie pentru primaria Capitalei, dar ca asta nu inseamna ca "maine sau poimaine nu o putem avea".

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Dragnea a facut aceste declaratii jurnalistilor dupa ce a iesit de la Conferinta Nationala a Organizatiei pensionarilor PSD, care a anuntat ca il sustine le congres.

Despre anuntul lui Negoita ca renunta la candidatura si il sustine pe Dragnea:

Asa cum am luat act de anuntul candidaturii asa am luat act de renuntare la el.

Intrebare: Considerati ca a facut un deserviciu la adresa partidul prin atacul lansat la adresa dvs si la adresa lui Victor Ponta?

Asta trebuie sa hotarasca membrii de partid, nu ma substitui eu partidului.

Intrebare Cum ati simtit acel mesaj? Senzational.

As fi foarte dezamagit daca s-ar retrage toti. Ar fi foarte sanatos pentru PSD sa fie competitie, sutele de mii de membrii sa aiba ce sa aleaga. Ii incurajez pe cat mai multi sa isi depuna candidatura si sa si-o mentina.

Credeti ca PSD nu are un candidat potrivit pentru primaria Bucuresti? In acest moment, in mod cinstit niciun partid nu are o solutie pentru Capitala. Asta nu inseamna ca nu o putem avea maine. In acest moment niciun partid nu are o solutie serioasa.

PSD este un partid viu dar trebuie sa avem puterea interna sa instituim niste reguli clare care sa nu mai permita dezvoltarea unui stil nesanatos de zvonistica, de stiri pe surse, de initative si deziniative. PSD sa redevina un partid de oameni seriosi.

Intrebare: De cand nu mai este un partid de oameni seriosi? Nu exista un T0. In orizontul anilor 2005-2006 s-a inceput sa nu se mai resepcte regulile. Dupa 2010 eu si Victor Ponta am inceput sa instituim niste reguli, trebuie sa continuam cu si mai mare determinare. In PSD nu te poti juca nici cu destinele unora, nici cu soarta partidului.

Intrebare: Sunt mai multi colegi, inclusiv Robert Negoita, care s-au declarat nemultumiti ca regulamentul de alegere a fost facut asa incat sa va avantajeze pe dvs si ca organizatia Bucuresti are un singur vot.

A spus asta Robert Negoita sau o spuneti dvs?

Reporter: A spus-o, dar nu public.

Daca a rostit asta primeste un raspuns foarte frumos acum.

Eu as vrea sa vorbeasca public. Daca dvs sau oricine altcineva crede ca eu am construit un regulament care sa ma avantajeze pe mine care n-am nicio sansa in partid. Eu sper sa fie inventie, dar daca exista colegi de-ai mei care vorbesc in culise, in bai, sau la perdeluta, va aduc aminte un lucru important. In acea sedinta de CEx am fost trei care ne-am opus acelui regulament. Eu, Victor Ponta si dl Dumitru Buzatu de la Vaslui am votat impotriva propunerii (ca un candidat sa aiba nevoie de sustinerea a cinci organizatii - n.r.). Eu am iesit din sala special 20 de minute ca sa nu influentez discutia. Dl Negoita si restul colegilor au votat pentru acest sistem, pe care eu nu il consider corect. Ei au avut argumente, s-au convins intre ei. In contiuare as vrea sa fie competitie.

Reporter: Sunteti foarte suparat pe Robert Negoita

Nu, sunt foarte suparat pe ceea ce a spus colega dvs. ca sunt oameni in partid care sunt nemultumiti.

O spun eu oficial… Ar trebui sa aiba curaj sa vorbeasca liber ca nu ii bateti, nu le dati cu microfonul in cap. Sa vina sa isi spuna problemele.

Stilul asta bizantin in care fiecare vorbeste pe la colturi nu ii ajuta nici pe ei, nici partidul si incet incet lucrurile astea se afla si acest organism sanatos care incepe sa devina PSD-ul ii arunca afara. Membrii din partid vor lideri care isi asuma.

Va fi un proces natural, pentru ca eu ii incuraj. Cei care vor promova un stil netransparent si intriga in partid vor fi exclusi in mod automat, nu ii voi exclude eu.

Va spun sincer…nu stiu ce sa fac.

Va spun sincer ca am vorbit cu niste presedinti de organizatii sa dea niste sustineri pentru niste candidati. Si s-au suparat foarte tare pe mine. Ce pot sa fac?

Intrebare: O sa il rugati pe dl Negoita sa candideze cum ati facut la organizatia de la Prahova?

Nu, nu, nu imi permit sa il rog pe dl Negoita, pt ca nu am garantia.

Despre organizatiile din Bucuresti:

La Bucuresti cred ca lucrurile vor intra in ordinea fireasca dupa Congres. Totusi si aici trebuie sa fie niste reguli care sa fie respectate. Organizatia de sector este asimilata unei organizatii de judet. Vor fi organizatii distincte, de sine statatoare ca si organizatiile de judet. Sa te joci cu organizatiile nu e permis.

Haideti sa spunem ca a fost o confuzie intre doua declaratii. Dar dupa Congres o sa reglam.