Organizatia de pensionari PSD, reunita in conferinta joi la Palatul Parlamentului, il va sustine pe Liviu Dragnea pentru functia de presedinte al partidului la scrutinul din 11 octombrie, a anuntat presedintele acesteia, in discursul de deschidere. La eveniment participa si lideri ai partidului, precum presedintele interimar Liviu Dragnea, Rovana Plumb si Valeriu Zgonea.

Organizatia pensionarilor social-democratiFoto: Hotnews

In discursul sau, Rovana Plumb a salutat rezolutia OPSD de sustinere a lui Dragnea si a declarat ca "dupa Congres vom iesi intariti, cu un presedinte care ne va duce catre noi victorii - domnul Liviu Dragnea".

Inainte de a intra in sala, Zgonea a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza razgandirea atat de rapida a lui Robert Negoita in privinta candidaturii la sefia PSD: "Ieri erau 30 de grade, azi ploua. Si vremea se schimba."

Zgonea a declarat de asemenea ca il sustine pe Dragnea si este concentrat pe a construi o echipa.

"I-am spus colegului meu Liviu Dragnea, in momentul in care presedintele partidului si prim-ministrul si-a dat demisia, ca il voi sustine pentru aceasta candidatura daca va dori sa candideze pentru functia de presedinte al partidului. Este omul cu cea mai multa experienta in acest moment in partid, un bun cunoscator al organizatiilor locale, sa nu uitam ca a fost al doilea ca putere in partid in ultimii 10 ani.

"In acest moment sunt concentrat pentru a construi in jurul lui Liviu Dragnea, pe care il sustin si care sper sa isi anunte candidatura, o echipa care sa fie performanta si care sa creeze anumite politici publice in interesul cetateanului", a spus presedintele Camerei Deputatilor.

UPDATE 11.50: Discurs Liviu Dragnea, dupa ce rezolutia de sustinere a acestuia la Congres a fost primita cu aplauze:

"O trasatura importanta a organizatiei dvs este ca indiferent de varsta spiritul dvs ramane tanar.

Din pacate sunt mult care sunt mai tineri ca dvs si care au un suflet imbatranit si care deja nu prea mai au speranta, viziune, pofta de viata si pofta de munca. Oricine din aceasta tara care e mai tanar ar trebui sa invete de la dvs dragostea de munca si ar trebui sa mai inteleaga ca aceasta tara a fsot construita de dvs.

Calea ferata care era o mandrie nationala acum se zbate pentru supravietuire.

Dva ati construit minele.

Nu este o apologie a unui vechi sistem, sunt niste fapte. Daca vrem sa invatam ceva sanatos, de la dvs avem de invatat.

Avem de invatat dragostea pentru aceasta tara. A ajuns o jena sa vorbesti despre tara. De cate ori ati mai auzit pronuntat cuvantul "patrie"?

Vedem la tv f mult scandal. Politicieni care au ca obiectiv sa il jigneasca pe celalalt.

Eu vreau sa cer tuturor membrilor noi de partid sa inteleaga ca a vorbi despre Romania, a iti iubi tara este o datorie, nu o rusiine, si sa vinete de la dvs. Acolo unde activati sa ii ajutati sa invete.

As vrea sa va rog sa fiti alaturi de mine si de colegii mei pentru a pune o piatra de hotar pe 18 oct atat in istoria partidului cat si in politica romaneasca. Dupa 25 de ani in care unii dintre noi am incercat sa invatam ce inseamna democratia, cred ca a venit vremea ca acest partid si aceasta tara sa intre pe un fagas normal.

PSD sa redevina un partid care construieste nu un partid care se cearta. Care nu poate fi banuit ca nu are reguli corecte, care sa fie banuit ca tine in randul lui niste prosti, sau ca pune in anumite functii oameni nepregatiti. Care se gandeste la oameni, nu mintind la televizor ci care pune in practica.

Vi se pare mai important sa discutam mai mult despre institutii, despre sistem decat despre om?

Sa ne clarificam pozitia din punct de vedere doctrinar. Vreau sa ajung in situatia in care fiecare membru PSD sa spuna clar ca este de stanga, si sa o spuna nu cu ezitare, ci cu mandrie. O stanga curata, moderna.

Oriunde in lume, progresul a fost generat de stanga. Toate guvernarile PSD-ului au produs crestere economica, culminand cu guvernarea lui Victor Ponta.

Mai mult au ajutat organizatia de pensionari PSD decat a facut-o organizatia de tineret, si o spun cu regret.

Inchei cu o informatie importanta: pe 11 octombrie este un scrutin intern foarte important in care fiecare membru PSD are dreptul si posibilitatea de a isi alege presedintele. Pe 18 este congresul cand vreau sa adoptam un nou program politic. Vreau sa va implicati in organizarea acestui scrutin."