Primarul sectorului 3, Robert Negoita, care anuntase ca va candida pentru sefia PSD, a anuntat miercuri seara, pe pagina sa de Facebook, ca renunta la candidatura si ca-l va sustine pe Liviu Dragnea pentru aceasta pozitie, anunta Realitatea TV.

Robert NegoitaFoto: Agerpres

''Astazi, colegul meu Liviu Dragnea si-a anuntat candidatura pentru functia de presedinte al PSD. In aceste conditii imi retrag intentia de a candida pentru aceasta functie. Fac parte din echipa Liviu Dragnea si il sustin impreuna cu PSD Bucuresti in acest demers'', afirma Negoita in mesajul video postat pe pagina sa de socializare.

Scurt istoric al unei candidaturi si mai scurte

Robert Negoita, proaspat lider al PSD Bucuresti, anuntase marti ca va candida pentru functia de presedintele al partidului la alegerile din 11 octombrie, vorbind de faptul ca partidul se afla intr-un moment crucial, avand un premier inculpat si un presedinte interimar condamnat in prima instanta.

Senatorii Daniel Savu si Serban Nicolae sunt cei care au mai anuntat ca vor candida la sefia partidului.

Candidatura sa este surprinzatoare intrucat pe 10 septembrie, dupa ce a fost ales in unanimitate presedinte al Organizatiei PSD Bucuresti (a fost singurul candidat), a adoptat o rezolutie prin care cerea organizarea Congresului partidului in prima jumatate a lunii octombrie, motivul fiind tocmai ca "Liviu Dragnea si conducerea partidului sa capete legitimitate".

Ulterior, Robert Negoita era vehiculat drept candidat la Primaria Generala din partea PSD, insa pe 17 septembrie a anuntat pe Facebook ca ramane la Sectorul 3 si nu va candida pentru Capitala. "Eu nu am uitat de angajamentele pe care mi le-am luat in vara anului 2012, in fata locuitorilor din Sectorul 3. Am venit atunci cu un program si am promis ca il voi realiza. Avand in vedere ca Sectorul 3 este cel mai mare "oras" din Romania, dupa Capitala, procesul de anvelopare a tuturor blocurilor nu putea fi finalizat intr-un singur mandat. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care imi doresc sa merg mai departe!"

"Sunt decis sa candidez pentru functia de presedinte PSD la scrutinul din 11 octombrie. Este un moment important pentru Romania, este un moment crucial pentru PSD. Cel mai mare partid din Romania, care este la putere, care are prim-ministru, este intr-o situatie delicata. Premierul a avut prima infatisare ieri, intr-un dosar penal, presedintele interimar este condamnat in prima instanta, iar peste cateva zile avem alegeri", a declarat Negoita marti, la sediul PSD, citat de Mediafax.

Liderul PSD Bucuresti spune ca oamenii asteapta acum de la PSD "responsabilitate" si "maturitate", motiv pentru care s-a hotarat sa candideze. "Doar in momentele grele se vad cei care au determinare, cei care au curaj si dorinta de a ajuta la iesirea din impas. Nu ne putem permite actiuni sau optiuni riscante".

Acesta spune ca a discutat cu Liviu Dragnea despre candidatura sa, iar Dragnea nu avut obiectii. "I-am comunicat ca voi candida. Nu-l deranjeaza. Suntem colegi, ne respectam reciproc si competitia nu face altceva decat sa stimuleze", a spus Negoita.

Pe de alta parte, pentru astazi nu fusese anuntata nicio conferinta de presa la sediul PSD.

Amintim ca Robert Negoita, primarul sectorului 3, a fost ales in unanimitate presedintele Organizatiei PSD Bucuresti, functie pentru care a fost singurul candidat.

Numele lui Robert Negoita a aparut in doua mari scandaluri, de evaziune fiscala si de prostitutie.

Astfel, in urma unui control demarat de ANAF in septembrie 2009 privind tranzactiile din sectorul imobiliar realizate de Robert Negoita in perioada 2006-2008, pentru a verifica daca trebuie platita TVA la aceste operatiuni, Fiscul a apreciat ca Negoita datoreaza bugetului de stat suma de 120 milioane de lei (aproximativ 28 milioane de euro), reprezentand TVA aferenta tranzactiilor imobiliare derulate in perioada 2006-2008 si penalitati. Din totalul obligatiilor la buget calculate de ANAF, 76,86 milioane de lei sunt TVA, la care se adauga penalitati acumulate de 43,75 milioane de lei.

Potrivit ziarului Romania Libera, Robert Negoita a postat pe 12 iunie 2015 pe site-ul primariei declaratia sa de avere si de interese in care arata ca are datorii de aproape 52 de milioane de euro catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Antena 3 scria in 2010 ca numele lui Robert Negoita si Nicoale Banicioiu apar intr-un dosar de prostitutie de lux instrumentat de DIICOT.

"M.M. a intretinut acte sexuale platite cu Negoita Robert Sorin, Rasitzaimoglu Muammer Tahir si Nuredin Beinur, prin mijlocirea inculpatului, cel care le ducea, pe ea si pe alte fete, care-l insoteau, cu masina sa, in locurile in care se intalneau cu clientii." se arata in raportul DIICOT.