"Nu stiu cata vina a avut domnul Stelian Tanase, dar stiu ca actualul sistem de numiri politice a dus la situatia asta. Am incercat sa vorbim nu despre persoane, am incercat sa discutam despre situatia de la TVR. (...) Nu cred in numirile politice. Cred ca dezbaterea poate incepe de sapt viitoare intr-un anumit registru. Va propun sa se desparta functia de presedinte de functia de director general, ca sa fie un vot politic pentru ca asa prevede legislatia, dar directorul general sa fie desemnat in baza unui concurs managerial cu obiective clare, precise pentru aducerea televiziunii acolo unde cetatenii o asteapta", a declarat, miercuri, presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, la scurt timp dupa ce raportul de activitate al TVR a fost respins in Parlament, iar Stelian Tanase si Consiliul de Administratie au fost demisi.

Liviu Dragnea a adaugat ca "Vrem sa avem o discutie serioasa saptamana viitoare cu colegii din opozitie si din coalitie. Propunerea pe care noi o sa o transmitem la comisii pt aceasta perioada de interimat va fi o propunere serioasa din TVR, nu politica, ca va colabora cu noi pentru a prezenta un pachet de propuneri."

Plenul reunit al Parlamentului a respins miercuri raportul de activitate al Televiziunii publice pe anul 2014, cu 115 voturi "pentru", 220 voturi "impotriva", astfel incat conducerea TVR in frunte cu Stelian Tanase, presedintele-director general, este demisa de drept.

Tot miercuri, comisiile de cultura reunite au aprobat numirea Irinei Radu, realizator la TVR, in functia de presedinte interimar al institutiei.