UDMR va lua o decizie privind motiunea de cenzura depusa de PNL inainte de vot, a declarat, luni, presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, adaugand insa ca este clar ca parlamentarii UDMR, aflati in opozitie, nu vor vota impotriva motiunii si, pobabil, vor sustine demersul PNL.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

"Nu pot sa va dau un raspuns in acest moment pentru ca noi nu am discutat in UDMR, urmeaza sa discutam, sa luam o decizie, dar decizia o vom lua inainte de vot, nu acum. Un singur lucru este clar ca UDMR nu va vota impotriva motiunii de cenzura si probabil, ca in acest caz, fiind in Opozitie, marea majoritate a colegilor vor spune ca trebuie sa votam aceasta motiune de cenzura. Fata de data trecuta, din sesiunea de primavara, inainte de acest anunt liberalii ne-au cautat, am avut o discutie fara sa stim textul, fara sa cunoastem textul", a afirmat Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

Kelemen Hunor a adaugat ca "Pe noi ne intereseaza in primul rand ce se va intampla daca pica Guvernul sau daca Victor Ponta, premierul, face un pas inapoi pentru ca si aceasta posibilitate exista, banuiesc. Ce urmeaza, ce program de guvernare si ce proiecte pana la alegerile de anul viitor. Sunt lucruri la fel de importante ca si motiunea de cenzura. Fiind in Opozitie logic daca incercati sa ajungeti la o concluzie ce vom face, se contureaza, dar decizie formala nu exista si nici nu vom lua aceasta decizie. Vom avea discutii cu PNL, cu conducerea PNL in zilele urmatoare, cel putin joia trecuta cand am avut o prima discutie la telefon, asa an ramas si va tinem la curent."

Liderul UDMR mai spube ca toate variantele sunt posibile, inclusiv alegerile anticipate sau cea de a merge mai departe cu acest Guvern, deoarece soarta Executivului va fi decisa de coalitie: "Orice idee este realista, inclusiv alegerile anticipate impreuna cu alegerile locale, de ce nu. Toate variantele sunt posibile, cum este posibila si varianta de a merge mai departe cu acest Guvern, fiindca nu noi vom decide soarta Guvernului. Soarta Guvernului va fi decisa de Coalitia care sustine acest Guvern din care noi nu facem parte. Noi, cu liberalii si cine mai e in Opozitie, putem vota orice motiune de cenzura fiindca este un instrument constitutional si e bine sa existe motiuni de cenzura."