PNL urmeaza sa depuna luni dupa-amiaza, la Parlament, motiunea de cenzura la adresa guvernului, cu titlul "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", ca urmare a trimiterii in judecata a premierului, despre care copresedintele Alina Gorghiu spunea ca va fi cea mai scurta motiune de dupa revolutie.

Vezi mai jos fragmente din textul motiunii, obtinute de HotNews.ro.

"Partidul National Liberal a decis sa depuna, de indata, aceasta motiune de cenzura impotriva Guvernului pentru ca situatia actuala, cu un premier trimis in judecata, compromite o natiune intreaga. In orice alta tara din UE premierul si-ar fi dat demisia in momentul urmator inceperii urmaririi penale, adica acum mai bine de trei luni de zile.

Victor Ponta trebuie sa plece din fruntea Guvernului, pentru ca:

ᅡ un premier acuzat de fals in inscrisuri nu poate semna acte normative ale Romaniei;

ᅡ un premier acuzat de complicitate la evaziune fiscala in forma continuata nu poate gira bugetul Romaniei;

ᅡ un premier aflat in fata judecatorilor pentru spalarea banilor nu poate avea pe mana taxele si contributiile romanilor;

ᅡ un premier acuzat de fapte legate de coruptie nu va putea garanta romanilor un scrutin corect in 2016;

ᅡ un astfel de premier va negocia cu FMI doar de pe treptele tribunalului, intre doua infatisari.

Va cerem astazi, doamnelor si domnilor senatori si deputati, sa puneti capat, in al doisprezecelea ceas, acestei situatii rusinoase in care ne aflam.

Domnule Gabriel Oprea, vrem sa ne spuneti tuturor, acum, care este interesul national care reclama mentinerea lui Victor Ponta cu pretul decredibilizarii acestei tari. Puneti in balanta promisiunea facuta lui Ponta si interesul acestui popor. Ce alegeti?!

Domnule Liviu Dragnea, vorbeati recent de resetarea clasei politice, de o noua politica. Sprijinindu-l pe Ponta, nu faceti decat sa vindeti iluzii romanilor. Mentinerea PSD la guvernare nu poate fi un scop in sine. Nu mai confundati Romania cu partidul! Daca vi-l doriti pe Ponta si nu puteti scapa de el, folositi-l la PSD, dar nu la Palatul Victoria. PSD-ul ce alege, Romania sau Victor Ponta?!

Daca sunteti alaturi de Ponta, sunteti complicii lui. Dar in aceasta situatie sunteti poate chiar mai vinovati decat el. Distrugeti iremediabil imaginea Romaniei, imaginea noastra. Uitati-va in presa internationala! Cu un astfel de precedent toxic, aratam ca un stat care tolereaza coruptia sau care accepta corupti la varful celor mai importante institutii."