Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a precizat ca s-a intalnit cu premierul Victor Ponta duminica, de ziua de nastere a acestuia, si ca au discutat teme legate de partid, Dragnea adaugand ca Ponta vrea sa ramana in fruntea Guvernului, transmite Agerpres.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Ne-am intalnit astazi, in jurul pranzului, de ziua lui. I-am urat foarte multa sanatate si numai lucruri bune. Am discutat despre Comitetul Executiv de maine, unde o sa vina, o sa participe. (...) Victor Ponta, asa cum a anuntat pe reteaua de socializare, isi mentine punctul de vedere, vrea sa ramana in fruntea Guvernului iar PSD, cum am spus si eu zilele trecute, nu doreste sa paraseasca guvernarea", a afirmat Liviu Dragnea, dupa o sedinta a liderilor PSD.

El a reiterat ca il sustine in continuare pe Ponta pentru a ramane in functie.

Totodata, luni ar putea avea loc o sedinta a coalitiei de guvernare despre situatia premierului, a adaugat Dragnea, mentionand ca va lua legatura cu liderii partidelor din coalitie.

Duminica, la sediul PSD, a avut loc o sedinta la care au participat cativa lideri ai partidului, dar nu a fost secreta si nu s-a discutat despre Victor Ponta, a mai precizat Dragnea.

"Dupa Biroul Permanent de marti, i-am cerut secretarului general ca pana astazi sa pregateasca toate documentele pentru Comitetul Executiv de maine, unde trebuie sa adoptam data organizarii congresului, regulamentul de organizare a scrutinului universal - presedintele PSD va fi ales de catre toti membri, printr-un scrutin universal. De asemenea, principiile de modificare a statutului, care trebuie adoptate maine intr-o prima forma in Comitetul Executiv si sa fie prezentate in congres", a aratat el.

Potrivit lui Dragnea, la aceasta sedinta au participat secretarul general si secretarii adjuncti, liderii de grup din Parlament si cativa lideri de organizatii.