Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, la o emisiune televizata, in contextul trimiterii in judecata a premierului Victor Ponta, ca "este obligatoriu ca actuala coalitie de guvernare sa se reuneasca si sa discute situatia aceasta", informeaza Mediafax

"In primul rand, o astfel de acuzatie, sigur, care nu este practic noua, ceea ce este nou e trimiterea in judecata, este o acuzatie foarte grava. In acelasi timp, cred ca astfel de acuzatii trebuie bine cantarite atunci cand este vorba de premierul tarii si lucrul acesta poate sa creeze o criza politica majora. Spun acest lucru pentru ca de multe ori s-a intamplat ca acuzatii insuficient fondate sa fie infirmate in instanta, dar sigur ca in cazurile curente poate consecintele nu sunt atat de grave cum sunt cele in cazul in care vorbim de prim-ministrul unei tari. Aici trebuie sa fie extrem de mult profesionalism si responsabilitate atunci cand vorbim de acuzatii formulate la adresa premierului, nu pentru ca premierul ar fi mai presus de lege, ci pentru ca acest lucru poate sa creeze o criza politica majora, cu ample reverberatii", a spus Tariceanu, la o emisiune difuzata de B1 Tv.

Raspunzand unui comentariu al moderatorului, Tariceanu a spus ca "probabil intram intr-o criza politica".

"Probabil ca intram intr-o criza politica, imi este greu sa anticipez care va fi reactia premierului, vom vedea si sigur ca, fara doar si poate, e obligatoriu ca actuala coalitie de guvernare sa se reuneasca si sa discute situatia aceasta", a mentionat el.

Pe de alta parte, presedintele Senatului a precizat ca presedintele Iohannis are dreptul "sa suspende un membru al Guvernului, dar nu pe primul ministru", explicand ca premierul are o alta calitate, care "il distinge" de ceilalti membri ai Guvernului si Constitutia nu vorbeste in mod deschis despre aceasta posibilitate.