Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat (PSD), convocat luni, va stabili masurile pentru organizarea Congresului din luna octombrie si va discuta, totodata, situatia creata de trimiterea in judecata a premierului Victor Ponta, a declarat sambata, la Brasov, presedintele interimar, Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

El a afirmat ca PSD se afla intr-o "situatie nedorita", dar este important ca partidul sa ramana in continuare la guvernare, pentru a-si pune in practica programul politic. Dragnea a mentionat ca isi doreste ca premierul Victor Ponta sa "aiba capacitatea sa treaca cu bine prin aceste momente foarte grele" si sa simta ca are sprijinul partidului.

"Guvernul este condus si de iure si de facto de premierul Victor Ponta. Este o situatie nedorita in care ne aflam si noi ca partid si coalitia, dar, in primul rand, Victor Ponta. Va fi importanta decizia lui, dar pentru PSD este extrem de important sa ramana la guvernare. (...) In Comitetul Executiv, care e convocat luni, vom discuta pe langa masurile de organizare pentru congres si situatia actuala, pentru ca este firesc sa o discutam acolo si cred ca PSD va sustine in continuare ca Victor Ponta sa ramana prim-ministru, pentru ca e important sa ramanem la guvernare. (...) Va trebui sa discutam si in coalitie. (...) Sper ca astazi sau maine sa pot vorbi cu premierul. (...) Eu nu intreb unde este, nu stiu unde este si nu ma intereseaza foarte mult, e important sa-si puna ordine in ganduri si sa aiba capacitatea sa treaca cu bine prin aceste momente foarte grele pentru el si sa simta, totusi, ca de la partid are un suport. (...) Nu discutam de variante de rezerva, nu discutam de planuri bazate pe anumite ipoteze, ci in functie de realitatile care vor fi. (...) Atat va spun ca PSD nu este un partid atat de mic care sa poata fi luat prin suprindere", a sustinut Liviu Dragnea.