Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sambata, la Brasov, ca propunerea PNL ca PSD sa se alature motiunii de cenzura impotriva premierului Victor Ponta nu poate fi "o solicitare serioasa" si ca partidul il va sustine in continuare pe premier.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intrebat, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre apelul facut de copresedintele PNL Alina Gorghiu pentru "a-l lasa din brate pe Victor Ponta" si a se alatura motiunii de cenzura pe care liberalii vor sa o depuna, luni, in Parlament, Liviu Dragnea a spus ca "nu poate fi o solicitare serioasa".

"Raspunsul nostru legat de motiunea de cenzura pe care PNL o va depune in Parlament este unul foarte simplu: nu poate fi o solicitare serioasa. Noi nu dam jos premierul nostru prin votarea unei motiuni de cenzura depusa de opozitie. Asa ceva nu se poate face politic, uman. N-ar fi o abordare serioasa din partea noastra. Daca noi vom avea vreodata, ca partid, vreo problema cu premierul nostru, care este Victor Ponta, ar fi o discutie care se transeaza in interiorul partidului si se procedeaza altfel. Nu ne ducem noi sa ne aliem unei motiuni de cenzura a opozitiei. Cred ca nici dumnealor n-ar face asa ceva", a spus liderul PSD.

Dragean a precizat ca nu contesta argumentele liberalilor, dar, "ca procedura politica", nu se poate face acest lucru. "Vom avea discutii in partid, dar este importanta si decizia premierului. Noi avem un prim-ministru, avem de guvernat o tara, sunt probleme, nu suntem ipocriti", a mai spus Liviu Dragnea.

El a mai precizat ca Guvernul este condus in continuare "si de jure si de facto" de Victor Ponta si a reconfirmat sustinerea partidului pentru premier. "E o situatie neplacuta in care ne aflam si noi, ca partid, si coalitia si in primul rand domnul Victor Ponta, dar este extrem de important pentru noi sa ramanem la guvernare", a adaugat Dragnea.