Senatorul Daniel Savu si-a anuntat, vineri, la conferinta judeteana a PSD Prahova, candidatura la sefia partidului, iar Liviu Dragnea a spus ca va fi intr-o "competitie serioasa" cu Savu, ulterior spunandu-le jurnalistilor ca a vorbit "in gluma" pentru ca a luat "in gluma" anuntul acestuia, relateaza Mediafax.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Fostul presedinte interimar al PSD Prahova, senatorul Daniel Savu, a anuntat, in discursul sustinut la conferinta de alegeri a PSD Prahova, ca va candida pentru functia de presedinte al PSD.

Savu este primul dintre membrii PSD care anunta oficial ca va candida pentru sefia formatiunii.

Prezent la conferinta de alegeri a PSD Prahova, presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a spus ca se va "confrunta" cu Savu.

"Nu o sa va tin mai mult pentru ca este tarziu si o sa-mi permit sa vorbesc la Congres, o sa fiu intr-o competitie serioasa cu domnul Daniel Savu, dar vreau sa va asigur de tot sprijinul conducerii centrale", le-a spus Dragnea social-democratilor de la Prahova.

Ulterior, intrebat de jurnalisti daca prin aceasta afirmatie isi anunta oficial candidatura la presedintia PSD, Liviu Dragnea a spus ca a luat drept o gluma anuntul lui Daniel Savu si, la randul sau, a glumit si el.

"Eu am luat in gluma declaratia lui, in gluma am vorbit si eu. Si totusi, sa nu dam foarte multa importanta unor glumite. (￯). Eu nu-mi permit sa ma joc cu anuntul meu, poate altii isi permit, eu nu", a spus Dragnea.

Biroul Permanent National (BPN) al PSD a propus organizarea Congresului partidului in 11 octombrie.

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, declara, joi seara, ca va anunta in aproximativ o saptamana daca va candida la presedintia PSD.

"In momentul in care eu o sa am convingerea ca pot sa determin ca partidul sa ajunga in acea pozitie in care sa devina un partid foarte bun, un partid care sa fie perceput din ce in ce mai bine de populatie, atunci eu voi lua decizia sa cer votul de incredere al intregului partid", a spus Dragnea, la B1Tv, adaugand ca va lua aceasta decizie probabil pana pe 27 septembrie.

Daniel Savu este senator din 2007. In perioada 2005-2008, a fost vicepresedinte al PSD Prahova, iar in 2010 a fost prim-vicepresedinte al organizatiei.