Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri, la Ploiesti, ca social-democratii trebuie sa isi asume, la Congresul din 11 octombrie, daca sunt de stanga sau nu, punctand ca nu se poate "glumi" cu doctrina, relateaza Agerpres.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Trebuie sa discutam serios si sa ne asumam la Congres daca noi suntem de stanga sau nu. Am auzit tot felul de variante, tot felul de glume, vorba lui Vanghelie, si glumite. Nu putem glumi cu doctrina, nu putem sa spunem ca suntem intr-un partid in care nu stim daca suntem de stanga sau de dreapta sau ne-ar placea sa fim de stanga sau de dreapta. E vorba de niste principii pe care trebuie sa ni le asumam", a spus Dragnea, in discursul sustinut in fata participantilor la Conferinta judeteana de alegeri a PSD Prahova.

Astfel, liderul social-democrat a aratat ca PSD trebuie sa obtina la Congres "o clarificare doctrinara si ideologica", dar si "un set de principii".

"PSD, cel putin dupa Congresul din 11 octombrie, (...) trebuie sa aiba niste obiective esentiale. In primul rand, trebuie sa aiba o clarificare doctrinara si ideologica si un set de principii pe care sa le respectam, nu doar sa le scriem in documente pe care multi nici macar nu le cunosc. Sa aiba niste reguli interne care sa fie respectate cu strictete, sa poata sa creasca in interiorul partidului cultura integritatii, a cinstei, a corectitudinii. (...) Trebuie sa ducem la capat un proiect inceput demult in partid si abandonat, si anume realizarea unei gestiuni a carierei", a spus Liviu Dragnea.