Copresedintele PNL Alina Gorghiu le-a cerut lui Liviu Dragnea, presedintele interimar al PSD, si lui Gabriel Oprea, liderul UNPR si vicepremier, sa ii retraga sprijinul politic lui Victor Ponta, ca urmare a trimiterii sale in judecata. "Fiecare zi fara demisia solicitata de Opozitie lui Victor Ponta din fruntea Guvernului este responsabilitatea exclusiva a celor doi lideri ai coalitiei" sustine Gorghiu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Astazi este acel moment in politica in care liderii de partide care sustin Guvernul Ponta trebuie sa faca o optiune ferma prin care interesul public sa fie pus inaintea interesului de partid. De mai bine de 100 de zile domnul presedinte al UNPR Gabriel Oprea si domnul presedinte al PSD Liviu Dragnea pretind ca problemele penale ale domnului Ponta nu ne afecteaza nici in raport cu mediul de afaceri din Romania, nici in raport cu cetatenii onesti care cred in principiile si valorile unui stat de drept, nici in raport cu partenerii internationali.

Le cer astazi domnilor Oprea si Dragnea sa se disocieze de un prim-ministru trimis in judecata pentru fapte de coruptie si sa-i retraga sprijinul politic care il mentine in functie.

Fiecare zi fara demisia solicitata de Opozitie lui Victor Ponta din fruntea Guvernului este responsabilitatea exclusiva a celor doi lideri ai coalitiei" este mesajul lui Gorghiu.

La randul sau, prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu spune ca premierul Ponta "se afla in afara interesului national" si singura solutie este demisia.

"Ponta si-a trimis la inaintare un ultim aliat, deputatul Catalin Radulescu, cu o dezinformare: ca nu trebuie sa isi dea demisia pentru ca si Presedintele Iohannis se afla in proceduri judiciare cand a candidat. Exista o mare deosebire intre cele doua situatii: Presedintele Iohannis a deschis o procedura civila pentru clarificarea unei situatii, Premierul Ponta este trimis in judecata PENALA pentru fapte penale!

Din pacate, Ponta da semne de un egoism feroce si este gata sa sacrifice interesele si imaginea Romaniei pentru a-si salva jalnica cariera de politician derizoriu. Cum mai poate servi imaginea Romaniei un premier trimis in judecata penala? Premierul a devenit, incepand de astazi, o pata de rusine pe obrazul tarii. Singura solutie este demisia.

In acelasi timp, reiau observatia ca cei care se declara simultan loiali Proiectului Iohannis si Premierului Ponta sunt acum eliberati de obligatii fata de premier. Premierul Ponta se afla in afara interesului national!"