Deputatul PSD de Arges Catalin Radulescu a declarat joi ca premierul Victor Ponta nu are motiv sa isi dea demisia pentru ca el si-a exprimat deja dorinta de a fi trimis in judecata pentru a-si dovedi nevinovatia. Radulescu, presedintele PSD Diaspora, este la randul sau trimis in judecata, pentru dare de mita, se afla sub control judiciar si are interdictie de a parasi tara.

Deputatul Catalin RadulescuFoto: cdep.ro

"Pentru mine, cel putin, nu este nimic in plus sau in minus faptul ca este trimis in judecata. Este si dorinta dansului, si-a exprimat-o public si fata de media ca isi doreste cat mai repede sa ajunga in instanta ca sa isi dovedeasca nevinovatia. Nu are de ce sa isi dea demisia pentru ca, atata timp cat am avut un presedinte, pe domnul Iohannis, care a fost in aceasta situatie - cand a candidat la Presedintie era trimis in judecata - si nimeni atunci nu a sarit, nici cei din strainatate, ca sa spuna ca avem un presedinte care candideaza si este trimis in judecata", a afirmat Radulescu la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

El a adaugat ca in speta premierului nu exista o cauza penala in mandatul sau de prim-ministru, prin urmare nu are de ce sa isi dea demisia.

"Premierul este trimis in judecata pentru o fapta presupusa. Sa mergem pe prezumtia de nevinovatie. Aceasta trimitere in judecata nu afecteaza sub nicio forma imaginea PSD, nu are de ce sa afecteze cat timp exista prezumtia de nevinovatie. Daca in instanta se va dovedi vinovatia dansului, atunci ar fi afectat. El trebuie sa isi continue mandatul, are un mandat bun, are sustinerea in continuare a partidului. Pana acum in partid nu am discutat despre aceasta situatie, ne reunim luni in Comitetul Executiv National si probabil atunci vom discuta inclusiv subiectul asta, nu e ceva urgent", a precizat Radulescu.

Premierul Victor Ponta a fost trimis in judecata de procurorii DNA in dosarul Rovinari - Turceni.