Vicepresedintele liberal Raluca Turcan ii cere presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, sa ii retraga sprijinul politic premierului Victor Ponta. Apelul vine dupa ce DNA l-a trimis in judecata pe Victor Ponta in dosarul privind contractele de consultanta de la Turceni si Rovinari.

Raluca TurcanFoto: Agerpres

"Domnule Dragnea, retrageti-i va rog frumos sprijinul politic lui Victor Ponta", cere deputatul Raluca Turcan. Intr-un comunicat remis HotNews.ro, Turcan afirma ca "Romania are nevoie de credibilitate si predictibilitate atat pentru tara, cat si pentru strainatate".

"Acestea nu pot fi obtinute cu un premier trimis in judecata, un premier care iubeste mai mult dublul discurs decat adevarul. De aceea, domnule Dragnea, ridicati-va deasupra intereselor de partid si retrageti-i sprijinul politic premierului Ponta", sustine Raluca Turcan.

Amintim ca premierul Victor Ponta a fost trimis in judecata astazi, 17 septembrie 2015, de catre procurorii DNA in dosarul Turceni-Rovinari, alaturi de Dan Sova. Ponta este acuzat de: fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor. Potrivit Constitutiei, presedintele Klaus Iohannis nu il poate suspenda pe premier la trimiterea in judecata decat pentru fapte comise in timpul mandatului de prim-ministru, or Ponta este trimis in judecata pentru fapte comise ca avocat, inainte de a fi fost numit premier.

Citeste si: