Solicitarea sotiei lui Corneliu Vadim Tudor ca sicriul cu trupul neinsufletit al fondatorului PRM sa fie depus la Senat "nu e in acord cu pozitia geografica a Romaniei undeva in Europa", a afirmat marti copresedintele PNL Bucuresti, Teodor Atanasiu. "Nu cred ca este o practica in lume ca cei care lucreaza in diverse functii de demnitate publica sa isi puna sicriul in institutiile respective atunci cand decedeaza. Va dati seama ce ar fi de exemplu, pe la Ministerul de Finante sau la alte ministere, daca toti fostii ministrii in momentul cand decedeaza isi pun sicriele acolo. O solicitare care nu cred ca este in acord cu pozitia geografica a Romaniei undeva in Europa", a declarat Atanasiu, citat de Agerpres.

Biroul permanent al Senatului a respins marti o solicitare depusa de sotia lui Corneliu Vadim Tudor ca trupul neinsufletit al fondatorului PRM sa fie depus la Senat. Doina Vadim Tudor inaintase conducerii Senatului o solicitare prin care cerea permisiunea ca trupul neinsufletit al sotului ei sa fie depus in incinta Senatului "in virtutea functiilor pe care acesta le-a detinut de-a lungul timpului in forul legislativ". Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Corneliu Vadim Tudor a fost depus marti la Biserica Sfantul Gheorghe Nou din Capitala, in prezenta familiei si a apropiatilor.

"Am primit din partea doamnei Doina Vadim Tudor solicitarea aprobarii depunerii corpului neinsufletit al fostului senator Corneliu Vadim Tudor in holul Senatului. Defunctul a fost trei mandate senator in Parlamentului Romaniei si vicepresedinte al Senatului. De la momentul depunerii acestei scrisori si pana in momentul analizarii sale in Biroul Permanent corpul neinsufletit a fost depus deja la un lacas de cult si va ramane acolo, Biroul Permanent apreciind ca nu mai e nevoie sa fie deplasat de acolo in Senatul Romaniei. Toti membrii Biroului Permanent au luat la cunostinta ca este depus deja, ca au inceput si procedurile religioase acolo si nu avea niciun rost sa mai intrerupem acest lucru", a declarat marti, dupa sedinta Biroului Permanent, vicepresedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru.