Senatorul Alin Tise, vicepresedinte al PNL, cere demisia "de urgenta" din functie a presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Mihai Seplecan (PNL), pe care il acuza de incompetenta si de faptul ca acesta ar fi incalcat si o serie de decizii ale PNL.

Alin TiseFoto: Hotnews

"In cateva luni de cand Seplecan detine functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj a demonstrat o crasa incompetenta. S-a ocupat de delatiuni ordinare, plangeri penale, amenintari cu lumea interlopa, combinatii si jocuri politice marunte. Nu s-a ocupat de problemele acute ale judetului pe care le-a blocat si sabotat permanent. Nerealizarea pana azi a depozitului temporar de deseuri este responsabilitatea exclusiva a lui Seplecan. Clujul este intr-un blocaj al gunoaielor de nepermis, intrucat interesul public a fost inlaturat in favoarea interesului privat al unei firme. El trebuie sa demisioneze de urgenta. De asemenea, am aflat din presa ca Seplecan doreste sa imprumute judetul si pe clujeni cu 25 milioane de euro pentru a cumpara o cladire deja prestabilita, pe care nu o anunta, dar care costa 25 milioane de euro!? Evident fara proceduri, studii, analize. Asta in conditiile in care o astfel de cladire se poate construi cu 5-8 milioane de euro", a afirmat vineri Alin Tise, intr-un comunicate de presa, potrivit Agerpres.

Pe de alta parte, Tise ii solicita si copresedintelui PNL Cluj Marius Nicoara sa ceara, la randul sau, demisia lui Mihai Seplecan.

"Solicit public senatorului Marius Nicoara, copresedinte PNL Cluj, sa intervina in regim de urgenta si sa solicite si el demisia lui Seplecan. In caz contrar se impune retragerea sprijinului politic provenit din PNL. Clujul nu-si poate permite un astfel de presedinte de consiliu judetean. PNL Cluj nu-l poate gira. Orice zi in care Seplecan conduce incompetent si iresponsabil Consiliul Judetean Cluj inseamna blocarea proiectelor judetului Cluj si afecteaza in mod grav interesele cetatenilor judetului Cluj, imaginea si credibilitatea noului PNL", a mai afirmat fostul membru PDL.

Nu este prima data cand Tise il acuza pe Seplecan de incompetenta. Cei doi sunt intr-un conflict deschis, iar senatorul are mai multe postari pe Facebook foarte dure la adresa lui Seplecan.

Potrivit EVZ, tensiunile s-au intetit dupa ce Seplecan si-a anuntat intentia de a candida la primaria Cluj Napoca, in dauna lui Emil Boc. Tise l-a criticat atunci, prin intermediul presei, pentru o masura luata din pozitia de presedinte de consiliu judetean, iar acuzatiile din partea sefului CJ au venit, tot in presa.

"Ma mir si stau sa ma gandesc cum unii politicieni clujeni ajung sa aiba sapte case? Exista in special unul din Aghires, nu dau nume, vorbesc in general. Unul care si-a marit averea in 10 ani de peste 100 de ori. Era un parlit cand a intrat in politica si la nici 10 ani, ce sa vezi, face blocuri turn in mijlocul Clujului. Ma mir cum isi pot permite unii politicieni clujeni sa se afiseze la volanul unor masini precum Porsche Cayenne, cum isi pot permite sa ridice un bloc, cum isi pot permite concedii in strainatate, foarte multe concedii prin strainatate, doar din activitatea de politician?" este un fragment din acuzatiile formulate la randul sau de Seplecan, citat de ziardecluj.ro.

Tise a reactionat pe pagina sa de Facebook. "Cat de prost trebuie sa fii sa faci o asemenea declaratie ?! Incredibil de prost ! Este incredibil ce declaratii cretine pot face acesti politruci incompetenti!", a scris acesta pe pagina de socializare.

Intr-o postare mai lunga din 4 septembrie, Tise afirma: " Analfabetii politruci incompetenti afecteaza grav credibilitatea PNL. Prejudiciul de imagine este urias. Obisnuinta incompetentilor analfabeti a fost ca in stil interlop in partide, lucrurile sa se rezolve prin trocuri, smecherii si nu prin competenta. Prin jocuri de culise si combinatii meschine. Prin ce-ti dau si ce-mi dai. PNL Cluj are astazi oameni deosebit de competenti insa sunt pusi sa accepte analfabeti incompetenti care prin trocuri politice au ajuns intr-o functie care este peste capacitatea lor de a o gestiona si de a o exercita. Care fac rau partidului la fiecare declaratie si la fiecare aparitie publica. Acest fapt nu mai trebuie tolerat."