Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat miercuri ordinul ministrului Educatiei, Sorin Campeanu, privind evaluarea spatiilor din camine pentru eventuala cazare a refugiatilor care ar urma sa ajunga in tara, potrivit Europa FM. "Eu nu stiu ce a avut in minte domnul ministru al Educatiei", a spus Dragnea. In replica, Sorin Cimpeanu a declarat pentru HotNews.ro ca "Ministerul Educatiei nu face altceva decat sa raspunda, asa cum este obligat sa o faca, solicitarilor Comitetului national pentru situatii speciale de urgenta", condus de Gabriel Oprea.

Liviu Dragnea, pe cand era ministrul Dezvoltarii, alaturi de Sorin Cimpeanu, intr-un microbuz scolarFoto: Agerpres

Invitat la Interviurile Europa FM, Dragnea crede ca ministrul ar trebui sa fie mai ponderat in comunicarea publica.

"Eu nu stiu ce a avut in minte domnul ministru al Educatiei, dar eu cred ca ar trebui sa fie mai ponderat si el, si toti ministrii, si aceasta actiune trebuie sa fie sub o coordonare unitara", a spus Dragnea.

"In situatii de genul acesta trebuie sa fie din partea institutiilor abilitate o coordonare si o comunicare unitara. Romanii sunt foarte ingrijorati si orice comunicare necoordonata pe acest subiect nu face decat sa creasca ingrijorarea in randul romanilor", a adaugat Liviu Dragnea.

Sorin Cimpeanu: Ministerul Educatiei nu are niciun fel de competente si atributii vizavi de refugiati

Contactat de HotNews.ro, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a declarat ca "Ministerul Educatiei nu are niciun fel de competente si atributii vizavi de refugiati. Ministerul Educatiei nu face altceva decat sa raspunda, asa cum este obligat sa o faca, solicitarilor Comitetului national pentru situatii speciale de urgenta. Orice institutie din Romania este obligata sa raspunda acestor solicitari".

"Am primit solicitarea din partea Comitetului national pentru situatii speciale de urgenta de a estima disponibilitatea unor locuri de cazare si, pe cale de consecinta, am transmis in sistem catre institutiile de invatamant superior si preuniversitar aceasta solicitare. Ministerul Educatiei nu este in niciun fel abilitat sa comunice public pe acest subiect", a continuat Cimpeanu.

Informatii de context

Ministerul Educatiei a solicitat, saptamana trecuta, universitatilor si inspectoratelor scolare judetene sa identifice evantuale spatii de cazare pentru refugiatii care ar urma sa ajunga in Romania.

Universitatea Bucuresti a anuntat ca poate pune la dispozitie 80 de locuri de cazare in caminul facultatii de Fizica de la Magurele. Si Universitatea Politehnica din Bucuresti spunea ca poate oferi 150 de locuri.

Decizia a fost criticata de asociatii ale studentilor.

Citeste si: