Senatorul ALDE Cristiana Anghel a initiat un proiect de lege ce incrimineaza insulta si calomnia, initiativa legislativa fiind prezentata luni in sedinta grupurilor reunite ale coalitiei. Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca nu sustine proiectul de lege si ca i-a transmis acest lucru Cristianei Anghel in sedinta grupurilor reunite ale coalitiei.

Cristiana AnghelFoto: AGERPRES

Liviu Dragnea considera ca este o idee periculoasa sa arestezi oameni "pentru ca se injura pe strada sau la televizor": "Eu cred ca asta ar mai lipsi in Romania, sa mai bagam oameni in puscarii ca se injura intre ei, asa cred eu. Am inteles, este foarte mare suparare ca oameni din presa critica, injura, jignesc oameni politici. Nu-s de acord cu aceasta atitudine, cu familii jignite, cu copii, dar pana la urma poate reuseste societatea, in ansamblu, si clasa politica si presa sa aiba o proprie resetare si sa avem alta abordare."

"Ii respect intentia. I-am spus (Cristianei Anghel - n.red.) ca nu sustin aceasta initiativa (...) si cred ca nici PSD nu o sustine, va tine cont partidul de ceea ce spun", a adaugat Liviu Dragnea.

"Ideea de a rezolva aceste lucruri bagand oameni in puscarie ca se injura pe strada sau la televizor mi se pare extrem de periculoasa", a incheiat liderul PSD.

Cristiana Anghel, fosta invatatoare, a devenit cunoscuta dupa ce a facut greva foamei in 2010. Ea a fost aleasa in Parlament pe listele Partidului Conservator.