Senatorii liberali au depus marti, in plen, motiunea simpla intitulata "Transporturile sub guvernarea PSD sau drumurile care nu duc nicaieri", care va fi dezbatuta martea viitoare in plen, informeaza Agerpres.

Anuntul privind depunerea motiunii a fost facut, de la tribuna Senatului, de catre liderul grupului PNL, Ion Popa, care a precizat ca documentul este semnat de 44 de liberali.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat marti ca prin motiunea simpla privind infrastructura de transport, depusa la Senat, liberalii trag un semnal de alarma in legatura cu proiectele din domeniu si cu absorbtia fondurilor europene.

"In Senat, actiunea de opozitie a PNL incepe cu o tema importanta, daca nu dureroasa, pentru Romania: infrastructura de transport. PNL a depus astazi o motiune simpla pe tema situatiei din acest domeniu. (...) Motiunea PNL trage un semnal de alarma: cu un ministru absent si dezinteresat, proiectele de infrastructura si absorbtia banilor europeni pentru transporturi nu au nicio sansa de a fi scoase din amorteala", a scris Gorghiu, marti, pe Facebook.

Ea arata ca infrastructura ar trebui sa fie "un motor al dezvoltarii economice, iar sub guvernarea PSD este permanent sabotata de lipsa de interes a ministrilor, care se succed in functie doar pentru a preda stafeta ratarilor pe banda rulanta".