Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, luni, dupa o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, ca a promulgat astazi Codul Fiscal, seful statului explicand ca "Foarte multa lume s-a intrebat de ce am retrimis Codul Fiscal in Parlament. Au fost doua motive: primul - nu avusese loc o dezbatere publica la nivelul Codului Fiscal. Este nevoie de o dezbatere aprofundata la care participa toti actorii implicati.In Parlament, o astfel de dezbatere nu avusese loc. In societatea civila se dezbatuse foarte putin Codul Fiscal, inainte de prima aprobare. Dezbaterea care a avut loc dupa retrimitere a fost pe masura asteptarilor."

Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis a adaugat ca "Al doilea motiv pentru care am retrimis Codul: legat de ceea ce am putea sa numim responsabilitate. Am vrut sa se analizeze foarte bine si sa se ajunga la varianta potrivita.

Prea multe masuri de relaxare fiscala dintr-o data mi s-au parut nepotrivite. Nu am considerat ca este treaba mea ca presedinte sa spun ce masuri trebuie sa ramana. De aceea nu am aparut in aceasta dezbatere si nu am exprimat punctul meu de vedere, am vrut ca acest lucru sa il faca specialistii, ceea ce s-a si intamplat."

"Sunt foarte multumit de modul cum a decurs dezbaterea publica, inclusiv intre partide si votul final", a incheiat seful statului.