Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, considera ca legea trebuie modificata de urgenta, astfel incat sa fie eliminate "abuzurile magistratilor": "Nu este admisibil ca stabilitatea unui politician să atârne de declaraţiile vreunui denunţător", considera Tariceanu, care a lansat o invitatie catre toate partidele parlamentare la negocieri pentru adoptarea unui "program legislativ de urgenţă privind justtiţia", potrivit Mediafax.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Parlamentul trebuie să adopte măsuri legislative care să elimine neregulile şi abuzurile unor magistraţi şi interferenţa neavenită în actul de Justiţie a unor instituţii din afara autorităţii judecătoreşti", a afirmat presedintele Senatului. "Doresc să fie limpede: lupta anticorupţie trebuie continuată, dar nu e admisibil ca stabilitatea în funcţii înalte şi reputaţia politicienilor să atârne de declaraţiile vreunui denunţător aflat, eventual, în penitenciar şi care ar spune orice ca să mai scape din pedeapsă", a adaugat el.

Tariceanu a comentat si arestarea si retinerea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru luare de mita, spunand ca "Aş putea să mă transform în detectiv amator şi să găsesc tot felul nepotriviri în derularea acţiunilor DNA care au dus la arestarea preventivă a primarului Oprescu: flagrantul nu a fost flagrant, aparatul de bruiere a telefoanelor nu a fost găsit, dacă DNA a întocmit de 2 ani dosare penale pe numele lui Oprescu, pentru ce a aşteptat atât, dacă Oprescu a luat mită 1 milion de euro în mai multe tranşe, aşa cum declară un denunţător aflat în cercetare penală. Din nou, de ce a aşteptat DNA atâta vreme? Cum de fostul preşedinte şi camarila sa nu prea sunt deranjaţi de DNA şi îşi fac planuri să revină la putere?"