Principalul suspect in cazul mortii Mihail Balasescu, fost secretar general adjunct al PNL, este un fost socru, tatal ultimei sale sotii, in locuinta caruia a fost gasit cadavrul, acesta din urma lasand si un bilet in care isi anunta crima, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Mihail BalasescuFoto: Facebook/ Mihail Marius Balasescu

Balasescu, insurat de patru ori, a fost gasit mort in casa tatalui ultimei sale sotii, in Bragadiru, judetul Ilfov, de o femeie, care a sunat la 112.

Potrivit surselor citate, fostul socru ar fi lasat un bilet unei rude in care anunta ca il va omori pe Balasescu si ca dupa aceea nu va fi de gasit.

Barbatul este in acest moment principalul suspect si este cautat de politisti.

Mihail Balasescu a fost secretar general adjunct al PNL in perioada in care Crin Antonescu a fost presedintele partidului.

UPDATE: Lidia Cernatescu, avocata lui Mihai Balasescu, a declarat, la un post de televiziune, ca acesta avea un conflict atat cu fostul socru, dar si cu fosta sotie, Ana Maria Burghel.

Conflictul era legat de modul in care au fost impartite bunurile intre Mihai Balasescu si Ana Maria Burghel, dupa ce acestia au divortat, relateaza Agerpres.

Principalul motiv de cearta il constituia faptul ca Mihai Balasescu a castigat la partaj o masina, care era insa in posesia socrului sau.

Avocata sustine ca dupa partaj, Mihai Balasescu a inceput sa primeasca amenintari de la fosta sotie si sora acesteia, care avea un prieten recidivist.

"Mihai Balasescu a obtinut o masina din bunurile pe care le aveau in comun si de doua saptamani era urmarit, amenintat. Fosta sotie i-a dat cu spray in fata, a fost internat la spital, a fost sa dea declaratii si cand a iesit de la politie a fost urmarit de sora Anei Burghel si de catre prietenul acesteia. Domnul Balasescu a solicitat sprijinul organelor de politie. Pe data de 31 august, a fost sunat de tatal doamnei Burghel, care i-a spus: "as vrea sa te ajut sa iti recuperezi bunul, pentru ca sunt certat cu fetele mele". El m-a sunat sa ma intrebe daca sunt de acord sa mearga sau ce il sfatuiesc sa faca. Eu i-am spus sa nu se duca", a declarat avocata Lidia Cernatescu.

De cealalta parte, Ana Maria Burghel, cea de-a patra sotie a lui Mihai Balasescu, sustine ca acesta avea un comportament violent fata de ea, astfel incat a hotarat sa divorteze.

Judecatoria Sectorului 5 s-a pronuntat pe 21 iulie in procesul de partaj intre Mihail Balasescu si fosta sa sotie Ana Maria Burchel, noteaza Mediafax. Instanta a dispus ca fostul secretar adjunct al PNL sa primeasca o masina Ford Fiesta, in valoare de 11.000 de lei, si a obligat-o pe Ana Maria Burchel sa-i plateasca fostului sot 920,25 lei cu titlu de sulta.

De asemenea, instanta i-a atribuit la partaj fostei sotii a lui Balasescu mai multe bunuri.

Ana Maria Burchel a cerut, in octombrie 2013, la Judecatoria Sectorului 5 un ordin de protectie impotriva lui Mihail Balasescu. Ulterior, aceasta a renuntat la judecata.

"A depus mai multe plangeri impotriva clientului meu, dar au fost clasate toate", a precizat avocata Lidia Cernatescu.

Mihai Balasescu a devenit cunoscut dupa ce a recunoscut ca a facut sex cu o femeie in biroul lui Crin Antonescu.