Liviu Dragnea a anuntat joi ca a convenit cu Alina Gorghiu ca puterea si opozitia sa adopte un plan de actiuni pentru recredibilizarea Parlamentului, care ar putea include modificarea regulamentului de functionare si adoptarea unui cod de conduita al parlamentarului.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Seful PSD a precizat ca a fost sunat de co-presedintele PNL Alina Gorghiu, care i-a propus discutii pe aceasta tema.

"Am convenit impreuna sa avem un demers comun si impreuna, putere si opozitie, sa adoptam un document, un plan de masuri, de actiuni prin care parlamentul sa fie recredibilizat", a spus Dragnea.

Acesta si-a exprimat speranta ca, in maxim o luna, puterea si opozitia sa poate "prezenta publicului un plan prin care institutia fundamentala a democratiei sa fie pusa la locul pe care il merita".

Aceste masuri vor viza o functionare mai eficienta a Parlamentului, analiza regulamentelor de functionare, "eventual un cod de conduita al parlamentarului", circuitele legislative sau "modul in care parlamentul comunica", a continuat liderul PSD.

In opinia sa, "aproape toti parlamentarii sunt oameni seriosi" si este "incorect ca in ansamblu aceasta institutie sa nu fie vazuta asa cum trebuie".

Alina Gorghiu a spus, intr-o declaratie separata facuta ziaristilor, ca Parlamentul este "singura institutie anchilozata, nereformata de 25 de ani", "supradimensionata" si "neeficienta".

Ineficienta este legata de faptul ca numarul legilor adoptate "este incredibil de mic" dar exista si o problema de "coerenta legislativa", in conditiile in care "zeci de mii de acte normative care nu sunt gandite unitar, corelat", a mai spus Gorghiu.