Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au admis miercuri cererea primarului suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, de a parasi doua zile arestul la domiciliu, pentru a asista la nasterea fetitei sale, potrivit Agerpres.

Marian Vanghelie a fost arestat in martieFoto: Agerpres

Marian Vanghelie a solicitat judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti permisiunea de a merge joi si vineri la spital cu Oana Niculescu Mizil, pentru a asista la nasterea fetitei sale.

Vanghelie a declarat la iesire din sala de judecata ca este emotionat.

'In fiecare zi sunt emotionat. Am inceput sa gandesc altfel, dar sa si traiesc altfel, pentru ca viata te surprinde incontinuu. (...) Daca este nevoie schimb si pampers. Am capatat experienta, sunt pregatit pentru orice. Daca maine dimineata imi dau voie, merg impreuna cu Oana la spital. (...) O sa ramaneti surprinsi, o sa vedeti de acum incolo un alt Marian Vanghelie, mult mai complicat si mai inteligent', a spus el.

Intrebat de ce a cerut in instanta schimbarea locului unde sta in arest la domiciliu, Vanghelie a explicat ca RA-APPS a cerut evacuarea casei date de Regie soacrei sale, din cauza relatiei 'personale' pe care el o are cu premierul Victor Ponta.

'Dupa cum stiti, beneficiez de avantajul relatiei personale cu Victor Ponta si, datorita relatiei personale cu mine, el a cerut evacuarea de la RA-APPS, dupa 40 de ani, a soacrei mele. Deci, in baza relatiei interumane pe care o am cu acest individ, tot avem probleme', a mai spus Vanghelie.

Pe 10 iulie, Marian Vanghelie a fost eliberat dupa patru luni de arest preventiv, el fiind judecat in arest la domiciliu.

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Mircea-Sorin Niculae (varul lui Vanghelie), Sorin Stefan Ciocan, Laura Ciocan, director SC Economat Sector 5 SRL, si omul de afaceri Marin Dumitru, toti sub control judiciar.

Potrivit DNA, in perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a solicitat si primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentand un 'comision' de 20% din incasari).

Aceste foloase au fost pretinse si primite de Vanghelie pentru atribuirea de catre Primaria sectorului 5 si serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achizitii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar si pentru a dispune efectuarea platii lucrarilor aferente acestor contracte (valoarea totala fiind de aproximativ 738.019.000 de lei).